Dünya Amerika'nın görünmeyen başkan adayları

Amerika'nın görünmeyen başkan adayları

Paylaş
Amerika'nın görünmeyen başkan adayları

Dünya gündeminin en önemli maddelerinden birisi ABD Başkanlık Seçimleri. Dört yılda bir yapılan seçimlerde Cumhuriyetçi ve Demokrat adaylar ön plana çıkar. Ama başkanlık seçimlerinin görünmeyen adayları da vardır. İşte bu seçimin Clinton ve Trump dışındaki üç adayı...

ABD'de bugün yapılan başkanlık seçimi Clinton ve Trump arasında geçecek gibi görünse de yarışa giren 3 aday daha var.

ADALETSİZLİKLE MÜCADELE EDECEK

Jill Stein: Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu 66 yaşındaki Dr. Jill Stein, Yeşil Parti'nin adayı. Stein, seçimlerde başı çeken Trump ve Clinton arasında fark olmadığını ve de 2 partinin insanların hayatlarını değiştiremeyeceğini söylüyor. "Bu Bizim Elimizde" sloganıyla başkanlık yarışına katılan Stein, kötüye giden ekonomiyle, iklim değişikliğiyle ve adaletsizlikle mücadele edeceğini söylüyor.



CUMHURİYETÇİLER DE DESTEKLİYOR

Evan McMullin: Trump'ın başkanlığına karşı olan eski CIA çalışanı Evan McMullin, kendisini seçimlerde bağımsız aday olarak açıkladı. 40 yaşındaki McMullin, Trump ve Clinton'a göre daha muhafazakar olarak biliniyor. Ağustos ayında McMullin'e destek vermeye karar veren 50 Cumhuriyetçi Partili bir mektup yazarak Trump'a aktarılan bütçenin çok yüksek olduğunu belirtti. Ayrıca bu Cumhuriyetçiler Trump'ı "Yetersiz, gereksiz, bölücü" olarak niteledi.



HALEP'İ BİLMEYEN ADAY

Gary Johnson: Özgürlükçü Parti'nin Başkan adayı iş adamı Gary Earl Johnson 60 yaşında. 2012 Başkanlık Seçimleri'ne de aday olan Johnson eski Cumhuriyetçilerden. Son katıldığı televizyon programlarından birisinde 'Halep Nedir' sorusuyla gaf yapmıştı.




Amerika Başkan'ını seçiyor! Clinton mı, Trump mı kazanacak?

Haberin Devamı