Dünya Amerika Suriyeli Kürtlere ağır silah gönderecek

Amerika Suriyeli Kürtlere ağır silah gönderecek

Paylaş
Amerika Suriyeli Kürtlere ağır silah gönderecek

ABD Savunma Bakanlığı, ABD Başkanı Donald Trump’ın, PKK’nın Suriye uzantısı PYD’ye silah verilmesi talimatını verdiğini açıkladı

Danimarka'daki DEAŞ ile mücadele toplantısında bulunan ABD Savunma Bakanı James Mattis, Türkiye ile askeri ve diplomatik alanda çok yararlı görüşmeler yapıldığını belirttikten sonra, "Birbirine destek olan NATO müttefiki olmamıza rağmen, sorun ya da izlenecek yol konusunda aynı kesinlikteki yargılarla yürüyeceğimiz anlamına gelmiyor" dedi.

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da gerçekleşen DEAŞ ile mücadele toplantısına katılan Mattis, konferansın ardından Danimarka Savunma Bakanı Claus Hjort Frederiksen ile basın toplantısı düzenledi.

Mattis basın toplantısında Türkiye ile ilgili bir soru üzerine ise şunları kaydetti:

“NATO müttefikimiz Türkler ile askeri ve diplomatik alanda çok yararlı görüşmelerimiz oldu. Birbirine destek olan NATO müttefiki olmamıza rağmen, sorun ya da izlenecek yol konusunda aynı kesinlikteki yargılarla yürüyeceğimiz anlamına gelmiyor."

BİZİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN SONUÇ

Basın toplantısının ardından AA muhabirinin sorusunu yanıtlayan Danimarka Savunma Bakanı Frederiksen de, Türkiye ile ABD arasındaki görüş farklılığına yönelik şu ifadeleri kullandı: “Biz çok şanssız bir görüş ayrılığı olduğunu düşünüyoruz bu konuda. Bizim için önemli olan sonuç. Bizim odaklandığımız nokta DEAŞ’ın yok edilmesi ve Rakka’yı kurtarmak. Asıl mesele bu. Önemli olan bu iş için var olan ve yapabilecek güçlerin operasyonda yer alması.”


PENTAGON DOĞRULADI

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), ABD Başkanı Donald Trump’ın, PYD’ye silah verilmesi talimatını verdiğini açıkladı. Pentagon, önceliğinin koalisyonda DEAŞ'la savaşan Arap güçlerini silahlandırmak olduğunun altını çizdi.

ABD Savunma Bakanlığı, Rakka'yı DEAŞ'tan temizlemenin uzun ve zorlu bir süreç olduğunu belirtti.

AA


Skandal karar sonrası ABD'den ilk açıklama

Haberin Devamı