Türkiye (Son Dakika) Ataköy'de camide cenaze namazı kılanların üzerine tente çöktü

Ataköy'de camide cenaze namazı kılanların üzerine tente çöktü

Paylaş
Ataköy'de camide cenaze namazı kılanların üzerine tente çöktü

İstanbul'da Ataköy 5. Kısım Camii'nin açılıp kapanabilen tentesi, biriken karı taşıyamadı, cenaze namazı kılanların üzerine çöktü. Olayda 1 kişinin hayatını kaybettiği, 4'ü ağır 40 kişinin de yaralandığı belirtildi. Olayla ilgili İstanbul Valiliği, 1 ölü, 4'ü ağır olmak üzere 40 yaralı var açıklamasını yaptı

Feci olay Bakırköy Ataköy’deki 5. Kısım Camii’nde meydana geldi. Öğle namazına müteakip kılınan bir cenaze namazında cemaatin üzerine, üstünde biriken kar yüzünden açılıp kapanabilen tente çöktü. Çöken tentenin altında çok sayıda vatandaş kaldı.

1 ÖLÜ, 40 YARALI



Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Ataköy 5. Kısım Camii'nde tente çökmesiyle ilgili açıklama yaptı.

'TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜĞÜ' DENMİŞTİ

Çöken tenteyle ilgili daha önce Türkiye’nin en büyük tentesi olduğuna dair haberler çıkmıştı. 2013 yılında belediyenin yaptırdığı tente, karlı, yağmurlu havalarda ve aşırı sıcaklardaki cenaze törenlerinde sıkıntı yaşanmaması için yapılmıştı.

Tentenin yıkılmadan önceki görüntüsü şöyleydi:



VATANDAŞLAR UYARMIŞ, BELEDİYE ŞERİT ÇEKMİŞ

Olayda 1 kişinin hayatını kaybettiğini, çok fazla kişinin de yaralandığını söyleyen Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, yaptığı açıklamada, bazı vatandaşların namaz öncesinde, tente üzerinde biriken karın tehlikeli olabileceği konusunda yetkilileri uyardığını, hatta belediyenin buranın etrafına şerit çekerek cemaati cami içinde namaz kılmaya çağırdığını ifade ederken, cenazenin bir an önce kaldırılabilmesi için cemaatin tente altında namaz kılmak istediğini aktardı.

BAKIRKÖY BELEDİYE BAŞKANI KERİMOĞLU: TENTELERİN KAPATILMASI LAZIMDI



Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Ataköy’de cami avlusundaki tentenin çökmesine ilişkin, "Maalesef tabii yoğun kar yağışı nedeniyle bu tentelerin üzerindeki kardan dolayı olay meydana gelmiş. Otomatik açılıp kapanan tente. Ama yoğun kar yağışı sırasında tentelerin kapatılması lazımdı. Kar yağışı bitince açılmalıydı." dedi.

Ataköy 5. Kısım’da bulunan caminin avlusundaki tentenin kar ve fırtına dolayısıyla cenaze namazı kılanların üzerine çökmesinin ardından olay yerine gelen Kerimoğlu, yetkililerden bilgi aldı. Kerimoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, camide enkaz kaldırma çalışmalarının hızla gerçekleştirildiğini belirtti.

Bazıları ağır olan 10’un üzerinde yaralının bulunduğunu, bir kişinin de hayatını kaybettiğini ifade eden Kerimoğlu, şunları söyledi: "Maalesef tabii yoğun kar yağışı nedeniyle bu tentelerin üzerindeki kardan dolayı olay meydana gelmiş. Otomatik açılıp kapanan tente. Ama yoğun kar yağışı sırasında tentelerin kapatılması lazımdı. Kar yağışı bitince açılmalıydı. Büyük üzüntü duyuyoruz. Belediye ekipleri cami avlusunda ve camiye ulaşım yollarında gerekli temizliği yapmışlar. Fakat, karı temizlemek için çadır tentenin üzerine çıkmak mümkün değil. Kar yağdıktan sonra tenteleri kapatmayı denemişler. Ama yoğun kar yağışı nedeniyle tenteler kapanmamış. Yine bu endişe nedeniyle yurttaşlar ve belediye yetkilileri caminin imamına uyarıda bulunmuşlar. Böyle bir üzücü olay gerçekleşmiş, büyük üzüntü duyuyoruz. Hakikaten derin üzüntü içindeyiz." Bülent Kerimoğlu, yaralıların bir an önce sağlığına kavuşmasını ümit ettiklerini dile getirerek, "Biz de olay yerine çok erken intikal ettik. Enkaz altından çıkan bazı yaralıları kendim bizzat gördüm. Yaralılara müdahale eden sağlık ekiplerinin de bu konudaki gayretlerini de gördüm. Maalesef istenmeyen bir kaza gerçekleşti." diye konuştu.

Kerimoğlu, olayın yaşandığı Ataköy 5. Kısımdaki caminin kamuoyunda protokol camisi olarak bilindiğini, bu nedenle camideki çalışmaları titiz ve düzenli olarak yaptıklarını, tentelerin üzerindeki kar yoğunluğunu taşıyamaması nedeniyle olayın meydana geldiğini ifade etti.


Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nun açıklaması:



SON ANDA KURTULAN KADIN O ANLARI ANLATTI:

Camide 2 cenazenin olduğunu belirten kadın, ilk cenaze kaldırıldıktan sonra kendi tanıdıklarının cenaze namazına geçildiği sırada çökmenin meydana geldiğini söyledi.

Görgü tanığı kadın, "Geldiğimiz andan beri ’lütfen tenteler altından geçmeyin, çökebilir’ deniliyordu. Kar hızlanmıştı. İlk cenaze namazı kılındıktan sonra bir anda tente çöktü. Kaos oldu. Herkes kendi arkadaşının yardımına koştu" dedi.

"Karın temizlenmesi gerekirdi" diyen kadın, "Üstteki beyaz yerler eğikti. Üzerimize çökecek gibiydi" diye konuştu.

İşte olay yerinden gelen ilk görüntüler



ÜNLÜ TEKSTİLCİNİN CENAZESİYDİ

Camide o esnada 2 cenaze için namaz kılındığı, cenazelerden birinin ünlü tekstilci iş kadını Yasemin Melek Aydın’a ait olduğu öğrenildi. Yasemin Melek Aydın, Antik Dantel Sanayi’nin ortaklarındandı.

Valilik: Tente çökmesinde bilanço: 1 ölü, 40 yaralı


İstanbul Valiliği: 'Ataköy 5. Kısım Camii'nde tente çökmesinde bilanço: 1 ölü, 4'ü ağır olmak üzere 40 yaralı' açıklamasını yaptı.








Haberin Devamı