Spor Avustralya Açık'ı Roger Federer kazandı

Avustralya Açık'ı Roger Federer kazandı

Paylaş
Avustralya Açık'ı Roger Federer kazandı

Tüm dünyanın merakla beklediği yaşayan efsaneler maçı, Roger Federer - Rafael Nadal karşılaşması nam-ı diğer "Fedal", İsviçreli Roger Federer'in üstünlüğü ile sonuçlandı. En son 2012 yılında Wimbledon'ı kazanan Federer, Nadal'ı 6-4, 3-6, 6-1, 3-6 ve 6-3'lük setlerle mağlup ederek Avustralya Açık'ı 5'inci kez kazandı.

Sezonun ilk grand slam tenis turnuvası Avustralya Açık'ta tenis tarihinin en önemli karşılaşmarından biri oynandı. Tenisin efsaneleri Rafael Nadal - Roger Federer arasındaki maç saat TSİ 11.30'da başladı.

Çekişmeli geçen maçta ilk seti Roger Federer 6-4'le aldı. İkinci seti kazanan isim 6-3'le Nadal oldu. 3'üncü sete ağırlığını koyan Ekselansları, toprak kortun kralı Nadal'ı 6-1 gibi net bir set skoruyla adeta korttan sildi.

Küllerinden doğan Nadal, 4'üncü sete enerjisi ile ağırlığını koydu. Sete çok hızlı başlayan İspanyol raket, 6-3 gibi net bir skorla son maçı son sete taşıdı.

..Ve belki de tenis tarihinin en büyük rekabetinde son set oynandı. Servis kırarak başlayan Rafael Nadal, Roger Federer'in iyi oyununa engel olamadı ve Ekselansları toplamda 18'inci, Avustralya Açık'ta 5'inci Grand Slam zaferini 3 saat 37 dakika süren finalin sonunda elde etti.


BİR ÖNCEKİ MAÇI DA FEDERER KAZANMIŞTI


Sakatlıklarda bir türlü kurtulamadıkları için son yıllarda finallerden uzak kalan iki süper yıldızın arasındaki son maç ise geçen yıl İsviçre'nin Basel kentinde oynanmıştı. Bu müsabakada rakibini 6-3, 5-7 ve 6-3'lük setlerle 2-1 yenen Federer, galibiyete uzanmıştı.


10 MİLYON LİRALIK FİNAL


2017 Avustralya Açık’ta toplam 50 milyon Avustralya doları (yaklaşık 140 milyon lira) ödül dağıtıldı. Turnuvanın, tek erkekler finalini kazanan Federer ise 3,7 milyon Avustralya doları (yaklaşık 10 milyon lira) para ödülünü kasasına koydu.


ARALARINDAKİ MAÇLARDA NADAL ZİRVEDE


Yakın tenis tarihinin önemli raketleri, 9 yıllık aranın ardından Avustralya Açık finalinde yeniden karşı karşıya geldi. Taraflar arasında 2009 yılında oynanan son Avustralya Açık finalini, Federer'i 3-2 yenen Nadal kazanmıştı.İki yıldız tenisçi arasındaki son grand slam finali ise 2011'de Fransa Açık'ta yaşanmış ve Nadal, rakibini bu kez 3-1'lik skorla geçerek kupaya uzanmıştı. Taraflar arasındaki 13 yıllık rekabette, Nadal'ın üstünlüğü bulunuyor. Tarafların birbirleriyle oynadıkları 34 maçın 23'ünden Nadal, 11'inden ise Federer galip ayrıldı.


FEDERER-NADAL MAÇI BİLETLERİ KARABORSAYA DÜŞTÜ


Rod Laver Arena'da oynanan tek erkekler final karşılaşmasının biletleri karaborsaya düştü. Resmi sitede 413 ile 662 dolar (1600-2600 lira) arasında değişen maç biletleri kısa sürede tükenirken, biletler karaborsaya düşmesinin ardından 26 bin 450 dolara (102 bin lira) kadar alıcı buldu. Karaborsacıların çeşitli internet sitelerinden satışa çıkardığı biletlerin ortalama fiyatı ise 10 bin dolara (39 bin lira) kadar ulaştı. Öte yandan, tenisseverlerin karşılaşmayı rahatlıkla seyredebilmesi ve izdiham yaşanmaması amacıyla organizasyon yetkilileri, maç sırasında Margaret Court Arena içine de dev ekranlar kurdu.


FEDERER TARİHE GEÇTİ


Avustralya Açık’taki 5’inci şampiyonluğunu kutlayan Federer, grand slam turnuvalarının 3’ünde en az 5 şampiyonluk kazanan ilk erkek tenisçi oldu.

Tarihte 10 ve daha fazla grand slam şampiyonluğu bulunan erkek tenisçiler şöyle sıralandı:

1. Roger Federer (İsviçre) - 18 şampiyonluk
2. Pete Sampras (ABD) - 14
- Rafael Nadal (İspanya) - 14
4. Roy Emerson (Avustralya) - 12
- Novak Djokovic (Sırbistan) - 12
6. Rod Laver (Avustralya) - 11
- Björn Borg (İsveç) - 11
8. Bill Tilden (ABD) - 10

Haberin Devamı