Gündem Başbakan Binali Yıldırım'dan cinsel istismar düzenlemesiyle ilgili açıklama

Başbakan Binali Yıldırım'dan cinsel istismar düzenlemesiyle ilgili açıklama

Paylaş
Başbakan Binali Yıldırım'dan cinsel istismar düzenlemesiyle ilgili açıklama

Başbakan Binali yıldırım, tepki çeken cinsel istismar düzenlemesiyle ilgili flaş açıklamalarda bulundu...

Türkiye dün geceden beri AK Parti'nin Meclis Genel Kurulu'na getirdiği 'Cinsel istismar düzenlemesi'ni tartışıyor. Tasarının tamamı Meclis oturumunda yeterli çoğunluğun olmamasından dolayı salı günü yapılacak oylamaya ertelenmişti.

Tartışmayla ilgili Başbakan Binali Yıldırım ilk kez konuştu. Binali Yıldırım, "Bu bir tecavüze af değildir" şeklinde konuşup CHP'li vekilleri suçları.

İşte Binali Yıldırım'ın açıklamalarının satır başları:

CİNSEL İSTİSMAR DÜZENLEMESİ


Bu tamamen maalesef gerçek dışı bir iftiradır. Olay şudur; yaşı tutmayan, reşit olmayan yaşta evlenenler var. Yasaları bilmiyorlar. Çocukları oluyor. Bir seferliğine bu mağduriyetin bitirilmesi için yapılan bir düzenlemedir. Herkes bu sorunu çözmek için seçim döneminde söz verdi. Bu düzenlemeyi her şeyde olduğu gibi CHP bunu istismar aracı haline geteirmeye kalktı. Bu bir tecavüze af değildir. Tecavüze en ağır cezayı AK Parti getirdi. Bundan sonra böyle evliliklere kesinlikle müsamaha edilmeyecek. Geçmişteki olaylarda anne perişan, baba hapiste, 3 bin aile mağdur. CHP'nin, sapıtma, saptırma faaliyetlerinden ibaret.


NE OLMUŞTU?


Adalet ve Kalkınma Partisi Perşembe gecesi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) verdiği kanun önergesiyle "cebir tehdit, hile veya iradeyi etkileyen başka bir neden olmaksızın işlenen cinsel istismar suçunda mağdur ile failin evlenmesi durumunda" cezanın uygulanmasının ertelenmesini teklif etmişti.

Teklife göre, bu durumlarda cezanın ertelenmesi 16 Kasım 2016 tarihine kadar işlenmiş suçları kapsayacak.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekillerinin gece geç saatlerde sosyal medya aracılığıyla duyurduğu teklifin görüşülmesi, oturum için yeterli çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle nedeniyle 22 Kasım Salı gününe ertelendi.

Öte yandan bir çok ünlü isim de düzenlemeye başta sosyal medyadan olmak üzere büyük tepki gösterdi.


Tecavüzcüleri serbest bırakacak yasa tasarısına ünlülerden büyük tepki



Meclis'i karıştıran tasarıya Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan açıklama geldi