Siyaset Başbakan Yıldırım, Kılıçdaroğlu’nu iddiasını ispata çağırdı
Paylaş
Başbakan Yıldırım, Kılıçdaroğlu’nu iddiasını ispata çağırdı

Başbakan Binali Yıldırım, Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘kontrollü darbe girişimi’ iddiasını şiddetle reddettiğini ve kınadığını ifade etti, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu iddiasını ispata çağırdı

TRT Haber canlı yayınında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘kontrollü darbe girişimi’ iddiasının ‘kan dondurduğunu’, 249 şehidin ruhunu incittiğini söyledi. “Bile bile insanları ölüme mi gönderdik?” diye soran Yıldırım, iddianın akla, izana uymadığını kaydetti. İddiayı reddettiğini ve şiddetle kınadığını ifade eden Başbakan, “Sayın Kılıçdaroğlu’nu bu iddiasını ispata davet ediyorum” dedi. Yıldırım, böyle bir bilgi Kılıçdaroğlu’na gönderilmişse de CHP liderinin kamuoyu önünde bunları tek tek açıklaması gerektiğini anlattı.

İKİNCİ KALKIŞMA İDDİASI


İkinci darbe girişimi iddiası da sorulan Başbakan Yıldırım, bunun FETÖ tutuklularının motivasyonunu yüksek tutmak için uydurulan dedikodular olduğunu belirterek, “Milletimiz rahat olsun, nöbetteyiz” diye konuştu.

NE DEMİŞTİ?


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TV genel yayın yönetmenleriyle biraraya geldi. Kılıçdaroğlu, toplantıda, '15 Temmuz kontrollü darbe girişimidir' ifadesini kullandı. CHP lideri, 'iktidarda 120 ila 180 arasında ByLock'çu olduğunu' da öne sürmüştü.


CHP lideri Kılıçdaroğlu: 15 Temmuz kontrollü darbe girişimidir



(İHA)

Haberin Devamı