Türkiye (Son Dakika) Beki İkala cinayeti için istenen ceza belli oldu

Beki İkala cinayeti için istenen ceza belli oldu

Paylaş
Beki İkala cinayeti için istenen ceza belli oldu

Ünlü yazar ve yaşam koçu Beki İkala Erikli'yi öldüren Sinem Koç için müebbet hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı

'Meleklerle Yaşamak' adlı kitabın yazarı Beki İkala (48), 15 Aralık'ta İstanbul Kabataş'ta ofisinin bulunduğu apartmanın girişinde tabancayla vurularak öldürülmüştü.

Beki İkala'nın katili olduğu tespit edilen Sinem Koç (31), ertesi gün İstanbul Küçükçekmece'de yakalanarak tutuklanmıştı.

İKİ AYRI SUÇTAN CEZALANDIRILMASI TALEP EDİLDİ



Cinayete ilişkin iddianame tamamlandı. Savcı, Beki İkala'nın okurlarından olduğu ortaya çıkan Sinem Koç’un 'Tasarlayarak adam öldürmek'ten ömürboyu hapse çarptırılmasını talep etti.

Sinem Koç hakkında ayrıca ruhsatsız silah taşımak suçundan da 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

İddianame, Istanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

Sinem Koç tutuklandıktan sonra akıl sağlığı yönünden gözlem altında alınmıştı. Özden ATİK / DHA

'ŞEYTANI GÖRÜYORUM' DEMİŞTİ



İfadesinde İstanbul Beylikdüzü'nde işlettiği restoranının 6 ay önce iflas ettiğini belirten Sinem Koç, "Erikli'yi 4 yıl önce, 'Karanlığı atın, ışığa yol açın' sloganıyla düzenlediği seminerlerine katılarak tanıdım. 'Meleklerle Yaşamak' kitabını okuduktan sonra takipçisi oldum. Enerji alanım açıldı. Fakat ruh ve bedenen rahatsız olmaya başladım.

El ve ayaklarımda uyuşukluklar hissettim. Üzerimdeki olumsuz etkiler arttı. Hatta ben şu an dahi şeytanı görüyorum ve kafamın içinde böcek hissediyorum. Benim bütün anlatacaklarım sizin için anlaşılır da olmayabilir. Evrendeki bazı görünmeyen varlıkları ve şeytanı görmemin nedeni bu kadındır.



Beki İkala Erikli'yi öldüren Sinem Koç'un ifadesi kan dondurdu



Normalde silah taşımam. Üzerimdeki silah ailemindir. Çok eski bir silahtır. Bu silahı hiç kullanmadım. Şeytan insanın kafasını karıştırıyor. Bir şeyler oluyor ve insanın bilinci karışıyor. Ne olduğunu da anlamıyorsun. Bu kadın da insanlara şeytanı gösteriyor. Bana da şeytanı gösterdi" demişti.

Haberin Devamı