Gündem Bodrum'daki depremden sonra halk plajında korkutan görüntü!

Bodrum'daki depremden sonra halk plajında korkutan görüntü!

Paylaş
Bodrum'daki depremden sonra halk plajında korkutan görüntü!

Bodrum'da bu sabah olan depremin ardından Yalıçiftlik Halk Plajı'nda meydana gelen 1 metre derinliğe ve yaklaşık 5 metre genişliğe sahip dev göçük, görenleri telaşlandırdı

İlçe merkezine 15 kilometre mesafede her gün binlerce kişinin denize girdiği plajdaki göçük anı, cep telefonuyla görüntülendi.

Belediye yetkilileri halk plajında açılan çukuru iş makinesiyle kapattı.

"DAHA ÖNCEKİ DEPREMDE DE GÖÇÜK OLMUŞTU"


Olayın görgü tanıklarından belediye restoranında garson 21 yaşındaki Cengiz Topan, "Çok şiddetli bir sarsıntı hissettik. Hemen ardından önümdeki plajda kumsal çökmeye başladı. Cep telefonumla çöken yeri kaydettim. Daha önceki depremde de 30 metre ileride bir göçük oluşmuştu. Buranın zemini kumsal ve deniz seviyesinde olduğu için sanıyorum bu göçükler oluştu. Denize girenler denizin içinde de çukurların oluştuğunu söylüyor. Sabah olması nedeniyle fazla insanın plajda bulunmaması şans" dedi.




DEPREM PROFESÖRÜNDEN AÇIKLAMA


İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, depremle ilgili açıklama yaptı. Depremin ayrı bir kırıkta olmadığını belirten Ercan, "Bugün oluşan deprem yaklaşık 14 saniye sürdü, yerde 5 kilometre dolayında bir kırılma yaptı. Türkiye'nin birinci önemde gezginci yerlerinden biri olan güney-batı ucu gergin" dedi.

Bölgede 5.5'ten büyük bir deprem beklemediğini belirten Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, "Bu depremin artçı deprem olduğu, ardından daha büyük bir depremin gelmesinin şaşırtıcı olacağı kanısındayım" diye konuştu.


Bodrum'da korkutan deprem!