Beden Sağlığı Burun estetiği sürecini planlarken nelere dikkat edilmeli?

Burun estetiği sürecini planlarken nelere dikkat edilmeli?

Paylaş
Burun estetiği sürecini planlarken nelere dikkat edilmeli?

Burun estetiğine karar verme süreci oldukça zahmetli bir süreç. Kişi tüm bu araştırma ve soruşturma trafiği atlatıp tamamen güvendiği dokturu bulduğunda ise yine çok önemli bir süreç olan ameliyatı planlama süreci başlar. Op.Dr. Mustafa Ali Yanık hastaların şikayetleri, kaygıları, beklentileri ile birlikte burun estetiği planlama sürecini posta.com.tr okurları için anlattı

Burun estetiğine karar verme süreci zor ve zahmetli bir süreçtir. Günlerce sosyal medya ve internet üzerinden doktorlara bakılır, eşe dosta sorulur, öneriler dinlenir, her türlü duyum değerlendirilir, hangi doktorun sizin istediğinize uygun burun yaptığına birçok zorlukla karar verilir. Bazen ihtiyaçlarınızı karşılayan tek bir doktor da değildir. Eğer ihtimalleri iki doktora düşürmüşseniz kendinizi şanslı hissedersiniz. Bunları yaşayan sadece siz değilsiniz.

Planlama sürecinde neler yaşandığını Op.Dr. Mustafa Ali Yanık anlattı:

'SÜREÇ ZAHMETLİ VE HASSAS'

"Birçok kişi burun ameliyatı öncesi aynı yollardan geçer. Sonrasında kendinize uygun gördüğünüz doktorlardan randevu alır, sorunlarınızı kendilerine anlatmaya koyulursunuz. Tabii ki bu anlattıklarım birkaç satıra sığdığı kadar kolay değil. Kimi zaman ihtimalleri o iki doktora düşürebilmek için bile 2 sene araştırma yapan hastalar olabiliyor. Sonuçta burnumuz yüzümüzün ortasında, ilk ve en çok dikkat çeken organların başında geliyor. Saklamak, gizlemek imkansız. Üstüne bir de burun estetiği, estetik cerrahinin en zor ameliyatlarından biri olduğu için hastalar derin araştırmalar yapmakta çok haklı. Daha önceden ameliyat olmuş ve memnun kalmış eş, dost, akrabalarınız size iyi birer referans olabilir çünkü sonuç somut olarak gözünüzün önündedir. Araştırmalarınızı bu doğrulta daraltmak sizi biraz rahatlatabilir.

'BEKLENTİLERİ MAKUL VE DOĞAL TUTMAK ÖNEMLİ'

Hastaların çoğu ne istediğinden emin bir şekilde hekimlere gider. Zaten yaşadığı sorunları en iyi kişinin kendisi bilir. Herkesin sorunu, beklentisi biribirinden farklıdır. Burun estetiği isteyen hastaların en az yarısı, çok farklı beklentiler ile hekimlere başvuruyor. Bu noktada sağlıklı sonuçlar almak için sorunu gözünüzde fazlasıyla büyütüp beklentiyi de doğru orantıda abartmamak gerekir. Burun ucu çok düşük ve uzunsa 'Burnumun ucunu kesin atın Doktor Bey’’ ya da 'Ne kadar kaldırabilirseniz kaldırın hocam' diyenler de olabiliyor. Burnu çok kalı ve kemikli olup burnunun aşırı inceltilmesini isteyen hastaların sayısı da azımsanmayacak kadar fazla. Burun ve yüz oranları arasında inanılmaz bir harmoni ve oran vardır. Eğer bu oranlar bozulursa yüzümüzde bizi eskisinden daha da çok rahatsız edecek ve sağlık problemlerine kadar gidebilecek birtakım şikayetlerin de başlangıcı olabilir.



Bu doğrultuda eğer burun estetiği isteniyorsa ‘doğal burun’ estetiğinden taviz verilmemeli. Çünkü zaman değişir, olaylar değişir, modalar değişir ama en sonunda var olan burun yapınızla yaşayacak olan sizsiniz. Ünlü bir oyuncuda gördüğünüz ve beğendiğiniz bir burun, sizin sosyal yapınız içinde çok fazla dikkat çekebilir ve bu dikkat çekme, estetik ameliyatın beğenilmemesinin en sık görülen sebeplerinden biridir. Çok kavisli bir burun kaydırak gibi durabilir ama zamanla doğal yüz yapınızda sırıtabilir. Bununla beraber aşırı kalkık, kaydırak gibi sırtı olan ve çatısı çok inceltilmiş burunlar, çok ciddi sağlık problemlerine de sebep olabilmektedir. Uyku apnesi ve buna bağlı olarak horlama problemleri, çok kısa sürede başlar ve ikinci, bazen de üçüncü ameliyatların kapısını aralayabilir.

'HERKESİN BEKLENTİSİ FARKLI, AMAÇ AYNI'

Özetlemek gerekirse herkesi burun estetiğine iten farklı ve kişiye özel bir durum mutlaka var. Altyapısında bazen derin sorunlar yaşanması olabildiği gibi nefes sorununun çözülmesini isteyen ve burnunda çok büyük değişiklikler istemeyen hastalar da bulunmakta. Burun estetiği isteyen hastalara önerim, bir anlık heyecana kapılmasınlar ve burun estetiği isterken doğala en yakın görüntünün kendileri için en iyisi olduğunu unutmasınlar. Hem sağlık hem de görüntü olarak ileride ciddi şikayetleriniz olmasını istemiyorsanız o zaman doktorunuzdan isteyeceğiniz yegane şey bu olmalı. Planlama sırasında 'altın oran'a uygun bir planlama yapılması sağlığınız için çok önemli. Yüzümüzde çene, alın yapısı elmacık kemikleri ve yanakların yapısına kadar birçok faktörü hesaplayıp buna göre bir operasyon yapılması sizlerin iyiliği içindir. Matematik yalan söylemez, bizi yanıltmaz. Bu yüzden altın oran ve matematiğin müthiş uyumuna siz de güvenin. Doğa bize her zaman en doğru yolu gösterecektir."

Haberin Devamı