Gündem CHP lideri Kılıçdaroğlu Battal İlgezdi için Ataşehir'de halka seslendi

CHP lideri Kılıçdaroğlu Battal İlgezdi için Ataşehir'de halka seslendi

Paylaş
CHP lideri Kılıçdaroğlu Battal İlgezdi için Ataşehir'de halka seslendi

Avukat İnan Bektaş  Ataşehir'in görevden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile ilgili mahkemelerin veridiği masumiyetini belgeleyen kararları açıkladı. Açıklamanın ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Ataşehir'de konuştu. Kılıçdaroğlu,  "O soruşturmaların tamamı yapılmıştır, belediye başkanımız hepsinden de aklanmıştır. Şu anda yapılmak istenen haysiyet cellatlığıdır. Belediye başkanlarımıza dokundurtmayacağız" dedi.

Avukat İnan Bektaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Ataşehir'in görevden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile ilgili mahkemelerin veridiği masumiyetini belgeleyen kararları açıkladı. Ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ataşehir'de halka sesleniyor.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından satır başları...

Bu açıklamayı bir savunma olarak düşünmeyin. Sadece sizi ve kamuoyuna bilgilendirmek için yapıyoruz bu basın toplantısını. Belediye başkanımız savcılığa gidip kendisini ve ailesini ihbar etmiştir. O soruşturmaların tamamı yapılmıştır, hepsinden de aklanmıştır. Şu anda yapılmak istenen haysiyet cellatlığıdır. Yılmayacağız. Bizim verilmeyecek hesabımız yok. Denetimden korkmayız ama haysiyet cellatlığına gözümüzü kapatmayız. Bunun hesabını soracağız.


"BELGELERLE ORTAYA KOYDUK"


Bizim mücadelemiz halkın mücadelesidir. 80 milyon vatandaşıma sesleniyorum; Sen sandığa gittin belediye başkanını seçtin. Önünde tarihi bir görev var. Seçimle iş başına getirdiğin belediye başkanına sahip çıkacaksın! Az önce medya mensuplarına başkanımızla yapılan işlemin ne kadar gayri resmi olduğunu belgeleriyle ortaya koyduk. Sözde bize gözdağı veriyorlar. Biz sizin bildiğiniz bir parti değiliz. Biz hakkı ve hukuku savunan bir partiyiz. Sizin gibi masa başında kurulan bir parti değiliz. Bütün gücünüzle gelseniz bir tırnağımızı bile sökemezsiniz. Bizim belediye başkanımız Man adasında şirket mi kurdu?


"REZA'NIN ÖNÜNE YATANLARA NİYE BİR ŞEY YAPMADINIZ?"


Sanıyorlar ki biz çekileceğiz korkacağız. Senin feriştahın gelse korkmayacağız. Her mücadeleyi sonuna kadar yapacağız. Sen alacaksın Man adalarında şirket kuracaksın, malı götüreceksin 'Kılıçdaroğlu konuşmasın' diyeceksin. Kılıçdaroğlu konuşacak. Paniğe kapıldılar. Beraat etmiş davayı yeniden açıyorlar. Ne yaparsanız yapın. Adalet bizim vicdanımızdadır. Bu işin sağı solu yoktur bu bir halk mücadelesidir. Hangi görüşten olursa olsun bütün namuslu ve dürüst vatandaşlarıma sesleniyorum. Bizim mücadelemiz Türkiye mücadelesidir, adalet mücadelesidir, bir arada huzur içinde yaşama mücadelesidir. Sormak istiyorum hükümete. Reza'nın önüne yatanlara niye bir şey yapmadınız? Sizde vicdan yok mu? Ahlak yok mu? Dava ABD'de görüşülüyor benim vicdanım rahatsız. Bir hırsızın davası ABD'de görüşülüyor.


"HESAP SORMAZSAN NAMERTSİN"


Belediye başkanlarımıza dokundurtmayacağız. Hesapları varsa gelir benimle hesaplaşırlar. Benim çocuklarım da bir sürü şey söyledi havuz medyası. Bir şey söyledim alındılar. Bu havuz medyasının sahiplerine dedim ki 'Rıza Sarraf'ı çıkardınız arkasında Türk bayrağı. Bu ihanettir o ihanet yaftasını sizin boynunuza asacağım.' Seni asmayacağım. Seni bu ülkede rezil edeceğim rezil. Senin de kirli hesaplarını çıkaracağım. Bana hesap mı sormak istiyorsun? Sormazsan namertsin!