Gündem CHP'nin Adalet Yürüyüşü'ne saldırı son anda önlendi iddiası

CHP'nin Adalet Yürüyüşü'ne saldırı son anda önlendi iddiası

Paylaş
CHP'nin Adalet Yürüyüşü'ne saldırı son anda önlendi iddiası

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Adalet Yürüyüşü'ne saldırmak isteyen terör örgütü DEAŞ üyesi 6 kişilik grup son anda yakalandı. Polis konvoydaki güvenlik önlemlerini artırdı. Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, "Büyük bir provokasyon önlendi" dedi. CHP Sözcüsü Bülent Tezcan da konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı Adalet Yüryüşü 21. gününde.

Özellikle bugün Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri güvenlik önlemlerini kırmızı seviyeye çıkardı.


SİYAH MİNİBÜS KİRALADILAR


Kayseri Emniyet Müdürlüğü’ne önceki gün yapılan ihbarda Adalet Yürüyüşü'ne yönelik eylem yapılacağı bilgisi iletildi. Polis, terör örgütü DEAŞ mensubu olduğu bilinen ve emniyette kaydı olan 6 kişiyi yakın takibe aldı. Dün Kayseri’de siyah bir minibüs kiralayan DEAŞ’lılardan ikisi Özel Hareket Polislerinin de katıldığı operasyon ile Kocaeli’de yakalandı. 4 kişi ise Kayseri’de gözaltına alındı.

Operasyon anı kameralara saniye saniye yansıdı.



Aracın içinden ise AK Parti bayrakları çıktı.

Olayın ardından zanlının AK Partili algısı yapmayı planladığı ön görülüyor.


KAYSERİ VALİSİ: BÜYÜK BİR PROVOKASYON ÖNLENDİ


Hürriyet.com.tr'ye açıklama yapan Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, "Evet, polisimiz güzel bir istihbarat sonucu 6 kişilik DEAŞ militan grubunu gözaltına aldı. Minibüsle konvoya saldıracaklardı. Minibüse AK Parti flamaları koymuşlardı. Büyük bir provokasyon önlendi" dedi.


BÜLENT TEZCAN: HÜKÜMETİN AÇIKLAMALARI TEŞVİK EDİYOR


CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, Adalet Yürüyüşü'ne yönelik saldırı hazırlığı yaparken yakalandığı belirtilen DEAŞ'lılarla ilgili açıklama yaptı.

Tezcan şunları söyledi:

"Bu bilgiyi aldık, ancak bunun bir rutin çalışma sonucu olduğunu öğrendik. Bu yürüyüşe yönelik planlanmış bir operasyon değilmiş. Rutin çalışmanın bir parçası. Doğal olarak yürüyüş güzergahı buradan geçince, emniyetin çabaları belirli noktalara daha çok yoğunlaşıyor. Özel olarak yürüyüşe yönelik bir saldırı değil, rutin bir operasyon olduğu bilgisini aldık. Önlemlerin artırılması meselesine gelince biz bundan rahatsız değiliz. Tüm provokasyon girişimlerine karşı güvenli bir şekilde yürüyüşü gerçekleştirmek gayretindeyiz. Bütün güvenlik personellerine teşekkür ediyoruz.

Her geçen gün katılım artıyor. İstanbul’a yaklaştıkça zannediyorum bu katılım daha da büyüyecek. Kortej içerisine araçların alınmaması, bizim makam araçlarımızın alınmaması da doğru bir önlemdir. Daha önce de yol güzergahının kapatılmasını talep etmiştik. Bu çerçevede alınan önlemler son güne yaklaştıkça, provokasyon söylentileri arttıkça alınması gereken önlemlerdir.

Devleti yöneten sözlerine dikkat etmek zorundalar. Başbakan, Başbakan yardımcıları, bu yürüyüşü terörle ilişkilendirmeye kalkmaları tamamen mazlum ve masum bir eylemi terör eylemi ile irtibatlandırmaya çalışan sözleri provokasyon yapmak isteyenleri teşvik eden sözlerdir. Nurettin Canikli’nin sözleri dahil olmak üzere, o yakışmayan sözlerini kullanmamalarını tavsiye etmek istiyorum."