Gündem CHP'nin mitingine kaç kişi katıldı?

CHP'nin mitingine kaç kişi katıldı?

Paylaş
CHP'nin mitingine kaç kişi katıldı?

CHP'nin 'Adalet mitingi' için çeşitli şehirlerden ve İstanbul'un ilçelerinden Maltepe Etkinlik Alanı'na gelen vatandaşlar, iki ayrı güvenlik noktasından alana alındı

Vatandaşlar, giriş kapılarına yakın yerlerde kurulan stantlardan, üzerinde 'Adalet' yazısı bulunan tişört, bayrak, şapka ve Türk bayrağı aldı. Bu arada Dragos sahilde dün gece Kemal Kılıçdaroğlu ile geceleyen vatandaşlar da miting alanına geldi.

ÖZGÜR ÖZEL AÇIKLADI


CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel miting alanında 1 milyon 600 bin kişinin olduğunu açıkladı.

Meydanda vatandaşlar ellerinde Türk bayrağı, üzerinde 'Adalet' yazılı döviz ve bayraklar taşırken, "Hak, hukuk, adalet" şeklinde sloganlar attı. Sahneden müzik yayını da yapıldı.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA GELDİ


İstanbul Valiliği, konuyla ilgili Twitter'dan şu açıklamayı yaptı:

09.07.2017 tarihinde ilimiz Maltepe ilçesindeki miting alanında Cumhuriyet Halk Partisi tarafından düzenlenen mitingin katılımcı sayısı ile ilgili çeşitli basın yayın organlarında İstanbul Emniyet Müdürlüğü kaynak gösterilerek bazı değerlendirmelerde bulunulmuştur. Miting alanında yüzölçümü dikkate alınarak yapılan inceleme ve ölçümleme sonucunda; katılımcı sayısının yaklaşık 175.000 olduğu sonucuna varılmıştır. Kamuoyunun bilgisine saygıyla arz olunur.


Kemal Kılıçdaroğlu: '9 Temmuz yeni bir tarih, yeni bir adım, yeni bir doğuştur'



Fotoğraflarla CHP'nin Maltepe mitingi