Siyaset CHP'li kadın vekil adayına silahlı saldırı!
Paylaş
CHP'li kadın vekil adayına silahlı saldırı!

CHP'nin Adana 1'inci sıra milletvekili adayı avukat Elif Doğan Türkmen, bir etkinlik için bugün 09.00'da gittiği restoranda bir otomobilden açılan ateş sonucu 3 kurşunla dizlerinden yaralandı. Hayati tehlikesi olmayan Türkmen, olayın korkutma amaçlı olabileceğini belirterek, "Saldırıyı abartmayın" dedi

Olay, bugün saat 09.00 sıralarında merkez Çukurova İlçesi Karslı Mahallesi’ndeki Park Zirve restoranın girişinde meydana geldi.

Haberin Devamı

Çukurova Genç İşadamları Derneği’nin (ÇUGİAD) kahvaltısına katılmak üzere restorana gelen CHP Adana 1’inci sıra Milletvekili adayı avukat Elif Doğan Türkmen, otomobilden inip, merdivenlere doğru yöneldiği sırada, kiralık otomobille gelen saldırganlar tabancayla 3 el ateş etti.

Bacaklarından yaralanan Elif Doğan Türkmen, kaldırıldığı özel bir hastanede tedaviye alınırken, saldırganlar da geldikleri araçla kaçtı.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer31269","31269","201505","31269-310321.jpg","1", "0","CHP milletvekili adayına silahlı saldırı");

KORKUTMA AMACLI

Özel Medline Hastanesi’nde acil müdahale edilen ve her iki bacağının diz altında 3 kurşun yarası olduğu saptanan Elif Doğan Türkmen’in sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Filmleri çekilen Türkmen, yaptığı ilk açıklamada, "Ben iyiyim. Saldırı korkutma amaçlı yapılmıştır. Sağlık durumum iyi, saldırıyı abartmayın" dedi.

Haberin Devamı

DOLANDIRICILIK SUÇLAMASI

Yapılan ilk incelemede, saldırıda kullanılan otomobili Ali Fuat Elibol adında bir kişinin kiraladığı tesbit edildi.

Elibol’un da avukat Türkmen’in milletvekili adaylığının kesinleşmesinin hemen ardından, basın kuruluşlarına Türkmen’in kendisini dolandırdığı iddiasıyla döküman göndermişti.

Ancak, iddiaya rağmen Türkmen hakkında dolandırıcılık iddiasıyla açılmış herhangi bir davanın bulunmadığı anlaşılırken, Elibol’un da bir dolandırıcılık davasından ceza aldığı ortaya çıktı.

ADANA VALİSİ: SİYASİ BOYUTU YOK

Adana Valisi Mustafa Büyük, CHP Adana 1. sıra milletvekili adayı avukat Elif Doğan Türkmen’in silahla yaralanmasına ilişkin zanlı Ali Fuat E’nin tespit edildiğini, saldırının siyasi boyutunun olmadığını belirterek, ön değerlendirmelerine göre olayın avukat müvekkil ilişkisinden kaynaklandığını bildirdi

ELİF DOĞAN TÜRKMEN KİMDİR?

1962 Adana Doğumlu Avukat Elif Doğan Türkmen, ilk, orta ve lise eğitimini Adana'da tamamladı.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 1986 yılından beri Adana'da avukat olarak meslek yaşamına devam edem Türkmen, SODEP üyeliği, SHP İl Kadın Kolları'nın kurucu üyeliğinin yanı sıra CHP'nin ikinci kez kurulması ile birlikte CHP'ye geçerek CHP'de şuan görev yaptığı seçim ve hukuk komisyonu gibi bir çok komisyonda görev aldı ve 1994-1999 yılları arasında CHP Belediye üyeliği yaptı.

Haberin Devamı

ürkmen, İŞKAD olarak "Geleceğin Lider Kadınları" projesi ile AB hibe programından ilk kez fon kazanılmasını sağladı.

Sivil toplum örgütlerindeki çalışmalarının sonucu olarak Adana'da ilk kez yılın kadını seçilme başarısını gösterdi. (AA-DHA)

AK PARTİLİ ADAY DA BIÇAKLANMIŞTI

AK Parti Adana 12. sıra milletvekili adayı Ramazan Demir de geçen cumartesi seçim çalışmaları için gittiği Aladağ ilçesinde bıçaklı saldırıya uğramıştı.

3 yerinden bıçaklanan Demir hastaneye kaldırılırken, olaydan sonra gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklanmıştı.

DHA