Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Barzani'ye: Petrolün var, rahat dur

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Barzani'ye: Petrolün var, rahat dur

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Barzani'ye: Petrolün var, rahat dur

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Polis Akademisi mezuniyet töreninde konuştu. Erdoğan konuşmasında Kuzey Irak'ta yapılan referanduma değindi, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi lideri Mesut Barzani'ye "Otur oturduğun yerde. Kuzey Irak'ın başındasın. Petrolün var, rahat dur" dedi.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları...

Yaşam hayatımızda devletten ve milletten büyük güç yoktur. Geçmişte pek çok kurumumuz gibi polis akademimiz de bir grup tarafından sinsice kendilerine hizmet eder hale getirilmişti. 17/25 Aralık'ın ardından başlattığımız mücadeleyi 15 Temmuz'dan sonra hızlandırarak bu ihanet çetesini devletten de ülkeden de temizledik, temizliyoruz. Eskiden yılda 500 mezun veren akademimiz sadece bu yıl bin 829 mezun vermiştir. 2020 yılından itibaren polis ihtiyacı oradan kalkacak. Teşkilatımızda terfiler tamamen başarıya dayalı olacak. 17/25 Aralık ve 15 Temmuz bize bir gerçeği gösterdi, emniyet, yargı, ordu, kritik kamu kurumları, medya, üniversite, iş dünyasında yerli ve milli anlayışı çok güçlü şekilde yerleştirmeliyiz. Müslüman aynı delikten iki kez ısırılmaz. Biz FETÖ ve diğer örgütlerin yol açtığı tahribatları yeniden yaşamak istemiyoruz. PKK ile mücadelede sadece 2015 Temmuz'undan bu yana binin üzerinde şehit verdik on bine yakın teröristi etkisiz hale getirdir. Ama dikkat edin, ölen de kaçıp göçen de bizden gidiyor.


"BİZİ KİMSE PARÇALAYAMAZ"


En az bu mücadele kadar önemli olan bundan sonra ne yapacağımızdır. Biz ne diyoruz; tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Biz 80 milyon tek milletiz. Türk'ü, Kürt'ü, Abazası, Çerkez'i... Bizi kimse parçalayamaz.


"BİR PAPAZ DA SİZDE VAR"


Pensilvanyadaki nasipsiz adamın arkasından giden profesörler var. Ya sen prof olsan ne yazar? Adam ilkokul mezunu takılmışlar peşine gidiyorlar. Ama Amerika'nın sesi çıkmıyor. Birileri bizi bir yerlerden idare etmeye çalışıyor. Fakat bu milleti de bu ülkeyi de bölemeyecekler, parçalayamayacaklar. Sonra bize diyorlar ki 'Papazı bize verin.' Bir papaz da sizde var. Siz de verin. Bizdeki yargılanıyor sizdeki yargılanmıyor. Sizin vermeniz daha kolay.


"BANA MEKTUP YAZIYORLAR"


Bizi içimizden yaralamaya çalıştılar. 15 Temmuz gecesi bu asil milletin meydanlara dökülmesi ruhundaki asaletin tezahürüdür. Telefonla konuşuyor ne diyor; 'Kuzenim belki bir daha görüşemeyiz' Şimdi kardeşi yanımda polis, benim korumalarımdan bir tanesi de o. Biz bunların hesabını sormayacak mıyız? Burası yol geçen hanı mı? Gel F16 ile vurgeç. Bazıları mektup yazıyor; benimki suçsuz. Tamam da o F16'da seninki vardı.


"ZULMETMEK İSTEYENLER BİZİ GÜÇ SAHİBİ YAPTILAR"


Milyonlarca mağdur ve mazlum var. Gittiğim her yerde Türkiye diyorlar. Bu mutluluktur. Bu millet, bu ülke artık insansız silahlı silahsız hava araçlarını üretir hale geldiyse, şimdi bize o zulmetmek isteyenler güç sahibi yaptılar.


"DESTEK BULURSANIZ İKTİDARA GELİR, YÖNETİRSİNİZ"


Özel eğitim kurumlarına tarihimizde hiç olmadığı kadar alan açtık. Devlet kendi işini yapacak, hayırsever de kendi alanında en güzel hizmeti vermeye çalışacak. Herkesin ülke yönetimine talip olma hakkı vardır. Bunun yolu siyasetten geçiyor. Gereken desteği bulursanız iktidara gelir ülkeyi de yönetirsiniz. Bunun dışındaki yol ve yöntemlerin darbelerden, işgallerden bir farkı yoktur.


"PETROLÜN VAR RAHAT DUR"


Ülkemiz üzerinde yapılan hesapları boz boza bu günlere geldik. Suriye ve Irak hesaplarını Türkiye'den bağımsız görmüyoruz.

Kuzey Irak'ta oratya çıkan son durum üzüntü verici olmakla birlikte üstesinden gelemeyeceğimiz bir mesele değildir. Kuzey Irak adeta kendini ateşin üzerine atmış bulunuyor. Otur oturduğun yerde. Kuzey Irak'ın başındasın. Petrolün var, rahat dur.

Devlet yönetmek bir aşiretin reisi olarak işi çözmekle olmuyor. Kendisine de bu noktada herhalde çok ciddi teklifler oldu. Yüzde 72 katılım, yüzde 92 evet demiş. Burada da darbeler olduğu zaman yüzde 90-95 evet diyenlerin olduğunu çok gördük. Bu bizi teğet geçer ama birilerinin canını fena halde yakar. Bugün Kuzey Irak'taki gelişmelere sert tepki veriyorsak en başta Kürtler olmak üzere, Arapları ve diğerlerinin iyiliğini istiyor olmamızdır. Tüm ikazlarımıza rağmen ısrarla girişilen maceranın hüsranla sonuçlanması kaçınılmazdır. Bugün bir gazetede okudum; İsrail bayraklarının olduğundan haberimiz yoktu diyor Kuzey ırak'taki bir yetkili. Ben Türkiye'den görüyorum da sen oradan nasıl görmüyorsun?

Yeni Lawrensler bu defa başarılı olamayacaktır bunu bilmenizi istiyorum.


NAİM SÜLEYMANOĞLU'NA GEÇMİŞ OLSUN


Çok ciddi bir siroz ve karaciğer yetmezliği sebebiyle yoğun bakımda. Şu anda yoğun bakımdan çıkmış vaziyette ancak bir transplantasyon, bir karaciğer nakliyle umudun olduğu söyleniyor. Bunu özellikle milletime duyurmak istiyorum.

Naim Süleymanoğlu zaten ülkemde dünyada biliniyordu. Bu vesileyle Turgut Özal'a da Allah'tan rahmet diliyorum Naim Süleymanoğlu'nu ülkemize kazandıran oydu.