Siyaset Deniz Baykal Adalet Yürüyüşü'ne neden katılmıyor?
Paylaş
Deniz Baykal Adalet Yürüyüşü'ne neden katılmıyor?

Referandum öncesi, referandum sonrası kamuoyunda kendini gösteren Deniz Baykal, Adalet Yürüyüşü'nde geri planda durdu! Peki, neden?

Başta CHP içinde olmak üzere birçok kişi CHP eski genel başkanlarından Deniz Baykal'ın Adalet Yürüyüşü'ne neden katılmadığına soruyor.

Deniz Baykal bu konudaki sessizliğini Hürriyet yazarı Fatih Çekirge'ye bozdu.

İşte Fatih Çekirge'nin köşesinde yer alan o satırlar:


HERKES soruyor:

- Baykal neden yürümedi?

- Yürüyüşe katılacak mı?

Katılırsa Kılıçdaroğlu’na ne diyecek?

Dün Deniz Bey’le kısa bir sohbet yaptık. Önce şu sözünü aktarmalıyım: “Kim ne derse desin, bu yürüyüş sırasında iktidar da muhalefet de iyi bir sınav vermiştir. Gezi’de yaşananları hatırlarsanız, bu yürüyüşün barışçıl görüntüsü çok önemlidir.”

Sonra bu sözünü açtı: “Başlangıçta iktidar olumsuz baktı. Güvenpark’a gece iş makinelerini yığdı. Ama sonra sağduyu hâkim oldu. Muhalefet hiçbir provokasyona izin vermedi. Çok barışçı bir yürüyüştür bu. İktidar da buna engel olmayarak Türkiye’de barışçı eylemlerin de olabileceğini göstermiştir. Demokrasi açısından çok iyi bir gelişmedir bu."


NEDEN YÜRÜMEDİ


"Atatürk, İnönü ve Ecevit’ten sonra CHP genel başkanlığı koltuğuna oturan Baykal neden yürümüyor?” Bu soru o kadar soruldu ki. Cevabı Baykal’ın sözleri arasından ben seçiyorum: “Bu yürüyüşün ruhunu paylaşan milyonlar var. Herkes gelip yürüyor mu? Yürüyen de yürümeyen de katkı yapıyor.”


KEMAL BEY’İ SELAMLAYACAĞIM


Baykal yürüyüşü İstanbul girişinde CHP il teşkilatıyla karşılayacak. Orada Kılıçdaroğlu’nu selamlayarak kısa bir konuşma yapacak. Özetle şöyle diyecek: “Türkiye demokrasisi için çok önemli, medeni ve barışçıl bir tepki olmuştur. Kutlarım. Demokrasimizin gelişmesi açısından insanların tepkilerini barışçıl bir şekilde gösterebileceğinin kanıtı olmuştur. Türkiye’nin buna ihtiyacı var.”

Haberin Devamı