Gündem Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper için tören

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper için tören

Paylaş
Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper için tören

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ve şoförü Muzaffer Akşehirli için düzenlenen törene Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da katıldı.

Denizli Adliyesi'nde Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ve şoförü Muzaffer Akşehirli için tören düzenlendi. Saat 09.30'da gerçekleştirilen törenin ardından Başsavcı Alper'in cenazesi toprağa verilmek üzere Aydın'ın Söke ilçesine gönderildi. Başsavcı Alper ikindi namazının ardından toprağa verilecek. Şoför Akşehir ise öğleyin Merkez Hilal Camii'nde kılınan namazın ardından Çakmak Mezarlığı'nda toprağa verilecek


BAKAN BOZDAĞ DA KATILDI


Trafik kazasında hayatını kaybeden Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper için tören düzenlendi. Törene Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da katıldı.


ARACI KAMYONLA ÇARPIŞTI


Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, şoförü Muzaffer Akşehirli'nin kullandığı otomobille Honaz ilçesindeki Denizli D Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna giderken Merkezefendi ilçesine bağlı Bozburun Mahallesi Salihağa yolu üzerindeki kontrolsüz kavşakta Uğur T'ın kullandığı hafriyat yüklü kamyonla çarpıştı.



Kazada, Alper ve Akşehirli hayatını kaybetti, koruması Ramazan Uğur ise yaralandı.

MUSTAFA ALPER KİMDİR?


Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper 1969 yılında Muğla'nın Kavaklıdere ilçesinde doğdu.



Sırasıyla; Cumhuriyet İlkokulu, Kavaklıdere Ortaokulu, 60.Yıl S.M.Lisesi ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Aynı üniversitede Avrupa Birliği Hukuku uzmanlığı ve yüksek lisans derecesi aldı. İzmir'de öğretim görevliliği ile avukatlık yaptı, askerliğini de İzmir'de tamamladı.

1995 yılında Ankara Hâkim/Savcı adayı olarak mesleğe katılan Alper, stajının akabinde Konya/Ereğli, Muş/Varto, Afyonkarahisar/Dazkırı, Çanakkale Cumhuriyet Savcılıkları; İskenderun, Van Cumhuriyet Başsavcılıkları, Van Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığı ve Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı görevlerinde bulundu.

13 Temmuz 2015 tarihinden itibaren Denizli Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yapmaktaydı.

İngilizce bilen Alper, Hâkim Hatıran Alper ile evli ve iki çocuk sahibidir.