Ekonomi Dolar 4 lirayı geçti! (4 Nisan dolar fiyatları)

Dolar 4 lirayı geçti! (4 Nisan dolar fiyatları)

Paylaş
Dolar 4 lirayı geçti! (4 Nisan dolar fiyatları)

Küresel piyasalarda teknoloji hisselerine bağlı düşen dolar iç piyasada yeniden 4.0 lira sınırını aşarak 4.0250 liraya kadar yükselirken, euro günlük yüzde 0.13 artışla 4.9193 liraya kadar çıktı.

Dolar/TL'de düşüş eğilimi yerini yeniden yükselişe bıraktı.

DOLAR 4 LİRAYI GEÇTİ


Bankalararası piyasada dolar 4,0250 seviyesine kadar yükseldi. Dolar pazartesi günü 3,95 düzeyindeydi. Euro/TL ise 4,90 seviyesinde işlem görüyor.

UZMANLAR NE DİYOR?


ABD ile Çin arasındaki uluslararası ticaret politikası kaynaklı gerilim ileriye yönelik belirsizlik yaratıyor. Uzmanlar, bugün yurt içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin gerçekleştireceği "Suriye" konulu zirvenin izleneceğini belirtti.

Yurt dışında ise Trump'ın ve Çin'den gelebilecek açıklamalar ile Euro Bölgesi mart ayı TÜFE, şubat ayı işsizlik, ABD'de ADP mart ayı özel sektör istihdamı ve mart ayı hizmet sektörü PMI verilerinin takip edileceğini dile getiren uzmanlar, teknik açıdan 4,00 seviyesinin psikoloji direnç, 3,9750 ve 3,9550 seviyelerinin destek konumunda bulunduğunu kaydetti.

Haberin Devamı