Dünya Donald Trump'a kampanyanın son gününde Twitter yasağı

Donald Trump'a kampanyanın son gününde Twitter yasağı

Paylaş
Donald Trump'a kampanyanın son gününde Twitter yasağı

ABD'de seçim öncesi adaylar kürsüden son mesajlarını verdi. Cumhuriyetçi aday ABD halkına "Benim tek düşündüğüm sizsiniz' diye seslendi

Demokrat aday Clinton ise, "Bölünmeye karşı birliği seçin" dedi. Son gün kötü bir sürprizle karşılaşmak istemeyen danışmanları Cumhuriyetçi aday Trump'a Twitter yasağı koydu. Başkan Obama da bu durumu, "Eğer bir kişi Twitter ile başa çıkamıyorsa, nükleer kodlarla hiç başa çıkamaz" diye ti'ye aldı.

ABD'de başkan adayları seçimler öncesi son mesajlarını vermek üzere kürsüdeydi. Cumhuriyetçi aday Trump 5 eyalette miting düzenledi. Hampshire durağında yanından yardımcı adayı Mike Pence ve kızı Ivanka Trump da vardı. Trump, seçmenlerine "Benim öne

OBAMA VE EŞİ DE EŞLİK ETTİ



Demokrat aday Clinton'a ise son gününde yine sanat ve siyaset dünyasından destek vardı. Pensilvanya'daki mitingde Clinton'a, ABD Başkanı Obama ve eşi Michelle Obama ile sanatçılar Bruce Springsteen ve Jon Bon Jovi de eşlik etti.

Clinton son konuşmasında yine seçmenlere, "vereceğiniz oy nasıl bir Amerika istediğinizi ortaya çıkaracak" mesajı verdi: "Bu bölünme ve birlik arasında, istikrarlı ve güçlü bir liderlikle gevşek bir yöneyim arasında yapılacak bir seçimdir."



ABD Başkanlık seçimleri sonuçlandı; Trump Başkan seçildi



MADONNA'DAN DESTEK


Clinton'a bir destek de dünyaca ünlü şarkıcı Madonna'dan geldi. Madonna, York'ta Manhattan'da düzenlenen mitinge katıldı. Clinton, "ABD'yi birlik halinde tutacak mıyız? Kadınlara karşı ayrımcılık yapmayan bir başkan seçelim" dedi.

Yaklaşık 120 milyon seçmenin oy kullanacağı seçimlerde 50 milyon erken oy verme işleminde oyunu kullandı bile. Seçim gününde ilk oy kullanılan yerlerden biri ise, Hampshirre'daki Dixville kasabası oldu. Kasabadaki 6 seçmenden ikisi Trump'a 4'ü de Clinton'a oy verdi.

Seçim gününde ABD'de en çok konuşulanlardan biri de Cumhuriyetçi aday Trump'a yönelik Twitter yasağı. Danışmanlarının, Trump'a Twitter'ı yasakladıgı haberlerinin yayılması üzerine ABD Başkanı Obama, Trump'ı diline doladı. Obama, "Eğer bir kişi Twitter ile başa çıkamıyorsa, nükleer kodlarla hiç başa çıkamaz" dedi.

Haberin Devamı