Dünya Endonezya'da 7,8 büyüklüğünde deprem

Endonezya'da 7,8 büyüklüğünde deprem

Paylaş
Endonezya'da 7,8 büyüklüğünde deprem

Endonezya'nın Sumatra adası açıkları, 7,8 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı. İlk gelen haberlerde, depremin büyüklüğü 8,2 olarak açıklanmıştı anca sonra 8,1, ardından da 7,9 olarak güncellendi. Bu arada, Batı Sumatra, Kuzey Sumatra ve Açe bölgeleri için yapılan tsunami uyarısı kaldırıldı. Depremde ölenler olduğu belirtiliyor ama sayı verilmiyor

POSTA.COM.TR
Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) tarafından yapılan açıklamada, Endonezya'nın Sumatra adasının batı kıyıları açıklarında meydana gelen depremin büyüklüğü 7,8 olarak ifade edildi. USGS, depremin büyüklüğünü önce 8,2, sonra da 8,1 , ardından da 7,9 olarak duyurmuştu.

Depremde ölenler olduğu belirtilmekle birlikte, herhangi bir sayı verilemiyor.

YERİN 24 KM ALTINDA GERÇEKLEŞTİ


Yerin 24 kilometre altında gerçekleşen depremin merkez üssünün, Sumatra adasındaki Padang kentinin 808 kilometre güneybatısında olduğu belirtildi. (USGS, ilk açıklamasında, depremin yerin 10 kilometre altında gerçekleştiğini bildirmişti)

Derinliği bu denli düşük depremlerin hasar verme olasılığı daha yüksek ancak bu depremde merkez üssünün karaya hayli uzak olmasının bu tehlikeyi azalttığı kaydediliyor



TSUNAMİ UYARISI KALDIRILDI


Bu arada, Batı Sumatra, Kuzey Sumatra ve Açe bölgeleri için yapılan tsunami uyarısı da daha sonra kaldırıldı.

2004 YILINDA TSUNAMİ 230 BİN CAN ALMIŞTI


2004 yılında, Kuzey Sumatra'nın batı kıyılarından 160 kilometre açıkta 9,1 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiş ve bu depremin neden olduğu tsunami, Tayland dahil 12 ülkede 230 bin kişinin hayatını kaybetmesine yol açmıştı. Ölümlerin büyük bölümü Açe'de gerçekleşmişti.

PASİFİK ATEŞ ÇEMBERİ


Endonezya, sismik olarak hayli hareketli bir bölge olan Pasifik Ateş Çemberi'nin ortasında yer alıyor. Bu bölgede tektonik levhaların şiddetle çarpışması sonucu büyük depremler ve volkan patlamaları yaşanıyor.

AYRINTILAR GELİYOR...


Haberin Devamı