Magazin Erdal Tosun'a çarparak ölümüne neden olan sürücüye tahliye

Erdal Tosun'a çarparak ölümüne neden olan sürücüye tahliye

Paylaş
Erdal Tosun'a çarparak ölümüne neden olan sürücüye tahliye

Ünlü sanatçı Erdal Tosun’un aracına çarparak ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan sürücü Nihat Şaki’nin tahliyesine karar verildi.

Nihat Saki, İstanbul Maslak'ta 29 Kasım 2016'da ünlü oyuncu Erdal Tosun'un aracına çarpmıştı.

Aracında yalnız olan Erdal Tosun kaza sonucu hayatını kaybetmişti.

9 YIL HAPSİ İSTENMİŞTİ



Aşırı sürat yaptığı iddia edilen ve takla atan aracı, ünlü oyuncunun otomobilinin üzerine uçan Nihat Şaki'nin 'bilinçli taksirle ölüme neden olma' suçundan 9 yıla kadar hapis istenmişti.

Kazanın ardından tutuklanan ve 2,5 aydır cezaevinde olan Nihat Şaki bugün yapılan duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bilirkişi raporunda Nihat Şaki'nin olayda tam kusurlu olduğu tespit edilmişti.




Erdal Tosun'un öldüğü yerde inceleme



'YAĞMUR YAĞIYORDU, KARANLIKTI'



İstanbul 75. Asliye Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya, tutuklu sanık Nihat Şaki ile tarafların avukatları katıldı. Duruşmada söz alan Şaki, Tosun’a Allah’tan rahmet, yakınlarına
başsağlığı dileyerek, "Olaydan dolayı çok üzgünüm, vicdan azabı duyuyorum. Kazadan sonra tutuklanmam nedeniyle ben ve ailem mağdur olduk. Bu mağduriyetimiz de devam ediyor. Şiddetli yağıştan dolayı bu kaza meydana geldi. Hava da karanlıktı." dedi.





Duruşmada tanık olarak dinlenilen İbrahim Halil Bartu da servis şoförü olduğunu anlatarak, olay günü taşıdığı kişileri almaya giderken sanığın kullandığı aracın kendisinin önünde seyrettiğini söyledi. Olay tarihinde aşırı yağış nedeniyle cam sileceklerinin bile zor çalıştığını dile getiren Halil Bartu, "Sanığın kullandığı araç, orta şeritteyken bir anda yalpalayarak, orta refüje çarptı ve kaza meydana geldi." diye konuştu.

MAHKEME 'KAÇMA ŞÜPHESİ YOK' DEDİ



Mahkeme hakimi, avukatların taleplerinin ardından dosyanın Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesine gönderilerek, sanığın kusuru konusunda rapor istenmesine karar verdi.

Dosyada ihtiyaç duyulan delillerin toplanmış olması, sanığın yargılama sırasındaki hal ve tavırları ile kaçma şüphesinin bulunmaması dolasıyla sanığın tahliyesine hükmeden mahkeme, duruşmayı erteledi.

Haberin Devamı