Gündem Erdoğan: Bunun karşılığını göreceksin!

Erdoğan: Bunun karşılığını göreceksin!

Paylaş
Erdoğan: Bunun karşılığını göreceksin!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İlim Yayma Vakfı Genel Kurulu'nda önemli açıklamalar yaptı.

İşte Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları...

Ülkemizin en kasvetli döneminde baskının ve şiddetin sokaklarda kol gezdiği dönemde bu vakfı kuran büyüklerimiz, 'Ben varım' dediler ve yola öyle çıktılar. Gençlerimiz birbirini kırmasın diye bu iyilik hareketi başlattılar. Hamdolsun 44 yıldır İlim Yayma Vakfı vatanını imanla seven nesiller yetiştiriyor. Yarım asırdır gençlerimiz bu vakfı çatısı altında ilimle, irfanla, hikmetle yoğrularak geleceğe hazırlanıyor.


"IMF BORCUNU SIFIRLADIK"


23,5 milyar dolar IMF borcumuzu sıfırladık. Bitti. Ondan sonra onlar bizden borç istedi. "5 milyar dolar bize borç verir misiniz?" dediler. "Veririz" dedik. Bu noktaya geldi. Tüm mesele azimdir inançtır. Tabi ki işini de bilmektir. Karşımızda esnafın sifrahsız çalıştığı. Memurunun maaşını ödeyemeyen bir Türkiye... Eğitim sistemi çökmüş, sağlık sistemi gitmiş. Adalet sistemi alarm veren bir Türkiye. Ülkemizi işte bu vahim tablodan kurtararak Allah'a hamdolsun bu günlere geldik. Reformları hayata geçirdik. Vatandaşına tepeden bakan bir anlayış yerine ona hizmetkar olan bir anlayışı hakim kıldık.Daha iyi günler var önümüzde. 16 nisan bunun kararının verileceği gündür. Bu önemli.


"BAROLAR BİRLİĞİ BAŞKANI 'HAYIR' PROPAGANDASI YAPIYOR"


Avrupa'ya giden bakanlarımızı konuşturmuyorlar ama PKK'ya miting için izin veriyorlar. Niye? PKK'yı, FETÖ'cüleri konuşturuyorlar. Türkiye'den Barolar Birliği Başkanı oraya gidiyor, terör örgütü uzantılarıyla toplantılar yapıyor.

Barolar Birliği Başkanı 'Hayır' için propaganda yapıyor. Sözde profesör, sözde hukukçu. Kandil'deki ne diyor? Hayır deyin. Kandil'deki 'hayır' diyorsa bunlarla beraber hareket edilir mi? Bunlarla beraber hareket etmek düşündürücü değil mi?

Her mücadelenin kazananı olduğu gibi bir de kaybedeni vardır. Milletimiz zenginleşirken elbette birileri de hayal kırıklığı yaşıyor.


"UTANMASALAR GAZ ODALARINI GÜNDEME GETİRECEKLER"


​Hollanda'da bizi sayımızı azaltmakla tehdit ediyorlar. En az 5 çocuk yapın. Rahatsız olmuşlar. Senin vatandaşın değil mi; 3 de yapar 5 de yapar. Bütün mesele şuurlu bir yaklaşım gösterildiği zaman bunlar hortluyorlar. Utanmasalar yeniden gaz odalarını, toplama kamplarını gündeme getirecekler. Biz Srebrenitsa'yı unutabilir miyiz? İşte bu Hollanda zihniyeti budur. Faşist diyince rahatsız oluyorlar.


"KARŞILIĞINI GÖRECEKSİNİZ"


Daily Sabah'ı Avrupa Parlamentosuna sokmak istemeyenler var. Onun için önerge veriyorlar. Şimdi bunlar neyi getiriyor biliyor musunuz, karşılığını getiriyor. Onlar burada milli, yerli olan bir gazetemizi oraya sokmuyorsa, o zaman siz de bunun karşılığını Türkiye'de göreceksiniz.


"GAZİ MUSTAFA KEMAL'E HAKARET EDİYORSUN"


16 Nisan'da istedikleri gibi bir düzenin yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu çok iyi biliyorlar. İki de bir tek adam diyorlar. O zaman Gazi Mustafa Kemal'e hakaret ediyorsun.


"ARTIK MASKELİ BALO SONA ERDİ"


Bir diğer farklı konu, yalan üstüne yalanlar; biz bunlardan bıktık. Şimdiye kadar maşalarıyla silah verdikleri, sırtını sıvazladıkları terör örgütleriyle, 1 dolarlık ajanlarıyla bizi sıkıştırmaya çalışanlar bizzat sahaya indirler. Artık maskeli balo sona erdi. Diplomasiyi bir kenara bıraktılar. Güçlenen Türkiye'den duydukları rahatsızlığı saklamıyorlar. Yıllardır içlerinde biriktirdikleri nefreti, hıncı, televizyonlardan, gazetelerden kusuyorlar. Bunlar 16 Nisan'ın önemli ve kritik bir gün olduğunun farkındalar. Türkiye'nin yönetim sisteminin değil, yıllardır istismar ettikleri düzenin yıkılma tehlikesinde olduklarını çok iyi biliyorlar.


"BİZİM SİSTEMİMİZ MİLLİ"


Biz Türk tipi bir Cumhurbaşkanlığı sistemiyle geliyoruz. Biz onların aynısını yapmak zorunda değiliz. Bizim gelenek, göreneklerimiz var. Bizim Başkanlık sistemimiz tamamen yerlidir millidir.

Bir ajan terörist bir ay Alman büyükelçiliğinde saklanmış. Onu bizden istiyor. Önce yargılanacak. Neticesinde yargılandı ve tutuklandı. Şu anda içerde. Bizdeki yargı hem tarafsız hem bağımsız.