Sağlık Erken boşalmanın sebebi nedir? Tedavisi var mıdır?

Erken boşalmanın sebebi nedir? Tedavisi var mıdır?

Paylaş
Erken boşalmanın sebebi nedir? Tedavisi var mıdır?

Türkiye'de her beş erkekten birinde görülen erken boşalma nedir? Tedavisi var mıdır? İşte cevabı...

Halk arasında yaygın olarak 'erken boşalma' diye adlandırılan 'kontrolsüz boşalma', veya 'denetimsiz boşalma' sorunu özellikle 40 yaş altı erkeklerde en sık rastlanan ve şiddetli olan durumlarda erkeklerde cinsel ilişkiye girememe nedenleri arasında yer alan, genelde 3 dakika içerisinde olan, geciktirilemeyen hem psikolojik sorun hem de fizyolojik sorun içeren cinsel işlev bozukluğudur.


'TÜRK ERKEKLERİ HEKİME BAŞVURMUYOR'


Erken boşalma Türkiye'de her beş erkekten birinde görülmektedir ve bu erkeklerin sadece yüzde onluk bir dilimi derdini söyleyip, çare arayabilmektedir. Diğer kısım ise susan, cinsel ilişkiden kaçan kısımdır. Çünkü erkekler bu sorunu tabulaştırıyor, konuşmuyorlar ve utanıyorlar. Geri kalan kısım ise bunu bir ayıp ya da müstehcen bir şeymiş gibi görüyor. Oysaki bu tedavi edilmesi gereken bir durumdur ve tedavisi de vardır.


'ERKEN BOŞALMANIN TEDAVİSİ NEDİR?'


Erken boşalmanın tedavisi bir kampanya ile karşımıza çıkıyor. Kampanyanın adı ise 'Sen bitti demeden bitmez'. Bu kampanyayı, 110 yılı aşan deneyimi ve İtalya’nın en büyük, Avrupa’nın en önemli ilaç şirketlerinden olan Menarini Group global bilgi birikimi ile toplum sağlığına katkı sağlayan projeler hayata geçiren İbrahim Etem - Menarini, erken boşalma konusuna dikkat çekmek için Türkiye genelinde bir “Cinsel Farkındalık Kampanyası” başlattı.

Bu kampanya ile Sağlık Bakanlığından onaylı bir ilaç geliştirildi. Bu ilaca ulaşmak için size en yakın eczane ve doktorunuza başvurabilirsiniz. Sorunun derecesine göre ilaç dozu belirlenir gerekirse ek olarak psikolojik tedavi de alabilirsiniz.


Sergen Yalçın cinsel sağlık reklamında oynadı

Haberin Devamı