Gündem Erol Olçak'a tek, oğluna iki kurşun

Erol Olçak'a tek, oğluna iki kurşun

Paylaş
Erol Olçak'a tek, oğluna iki kurşun

Darbeci askerlerin saldırısında hayatını kaybeden Erol Olçak ile oğlu Abdullah Tayyip Olçak'ın cenazeleri, bugün İstanbul'da defnedilecek

Askeri darbe teşebbüsünde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın en yakın yol arkadaşlarından reklamcı Erol Olçak, Erdoğan'ı karşılamak için üç oğlundan en büyüğü Abdullah Tayyip (17) ile Atatürk Havalimanı'na giderken Boğaziçi köprüsünde askerlerin kurşunlarına hedef oldu. Olçak'ın ölmeden önce darbeci askerlerle de konuştuğu öğrenildi.

Haberin Devamı

'SEN NEREYE BEN ORAYA'

Erol Olçak'ın Altunizade'deki evinde yemek yerken olayların büyümesi üzerine oğlu Abdullah'a kardeşleriyle annesinin yanında kalmalarını söyledi. Babasını dinlemeyen Abdullah 'Sen nereye ben oraya' dedi. Bunun üzerie baba-oğul yola çıktı. Erol Olçak, Boğaziçi köprüsünde askerlerin geçişlere izin vermemesi üzerinden aracından inip askeri yanına gitti ve geçişe izin verilmesini istedi. Olumsuz yanıt üzerine yeniden oğlunun yaına yürüyen Olçak'ın olduğu tarafa, köprünün ayaklarından ateş açıldı. Erol Olçak vücuduna isabet eden tek kurşunla yere yığıldı. Babasının vurulduğunu gören oğlu Abdullah'a da babasına koşarken iki kurşun isabet etti. Baba Olçok hastanede oğlu ise olay yerinde hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Baba-oğulun cenazesi dün morgdan alınıp Karagümrük'te her zaman gittiği Tuğrulefendi Dergahı'na götürüldü. Olçak ve oğlunun cenazesi bugün Altunizade'deki İlahiyat Camisi'nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda torprağa verilecek.

Hürriyet