Yaşam Eşine FETÖ'cüyüm deyip boşanan Hayri Uğur kimdir?

Eşine FETÖ'cüyüm deyip boşanan Hayri Uğur kimdir?

Paylaş
Eşine FETÖ'cüyüm deyip boşanan Hayri Uğur kimdir?

57 yaşındaki tekstilci Hayri Uğur, 29 yıllık eşinden boşanmak için kurduğu tuzak adeta okuyucuları şaşkına çevirdi. Hayri Uğur,  eşi ve 2 çocuğuna, “FETÖ’den tutuklanırsam mallarımıza el konulur. Formalite icabı boşanalım” dedi. Eşi de razı oldu. Boşanma kararının ardından sevgilisiyle kayıplara karıştı. Basına düşen bu olaydan sonra sosyal medyada da birçok yorum yapıldı. Hemen ardından Hayri Uğur kimdir? soruları gelmeye başladı. İşte Hayri Uğur ve eşine boşanmak için yaptığı o plan...

Hayri Uğur kimdir? sorusu bugün en çok merak edilen konulardan biri oldu. Bunun sebebi ise, tekstil işiyle uğraşan 57 yaşındaki Hayri Uğur'un 29 yıllık eşinden boşanmak için kurduğu plan... Basına düşen bu olayın ardından vatandaşlar Hayri Uğur kimdir, ne işle uğraşıyor diye merak etmeye başladı.

HAYRİ UĞUR KİMDİR?


Akdeniz Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği başkanlığını da yapan Hayri Uğur (57), Hepşen Uğur (51) ile Temmuz 1988’de evlendi. Hepşen Uğur eczacı dükkânı işletirken eşi de bir tekstil şirketinin ihracat biriminde yönetici olarak çalışıyordu. Çift, 1995’te U. Tekstil isimli şirketi kurdu. Şirket zaman içinde büyüyerek dünyaca ünlü firmalara üretim yapmaya başladı. Çiftin evliliklerinde, biri 17 diğeri 28 yaşında iki çocukları oldu. İkinci bir şirket daha kuran Uğur çifti, yatırımlarının bir bölümünü gayrimenkul alanında değerlendirdi. Ailenin mal varlığı 200 milyon lira seviyesine bulunuyor.


HAYRİ UĞUR'UN EŞİNDEN BOŞANMAK İÇİN KURDUĞU TUZAK

Çocuklarını özel okullarda okutan, işleri yolunda giden Uğur Ailesi’nde sancılı süreç 15 Temmuz darbe girişimi sonrası başladı. Dava dosyalarına giren belgelere göre Hayri Uğur bu süreçten sonra ailesine “Benim çevrem ve arkadaşlarım FETÖ’cü... Beni de onlardan biliyorlar. Sürekli çevremizden insanlar sorgulanıyor. Her an bana da bu tür suçlama ve sorgulamalar yapılabilir” yönünde açıklamalarda bulundu. Bu yöndeki söylemlerini geçen yıl da sürdüren Uğur, ailesine “Tedbir almamız gerekir” diyerek “Beni örgütten (FETÖ) dolayı alırlarsa tüm mallarımıza el konulacak” dedi.

HAYRİ UĞUR: GÖSTERMELİK BOŞANALIM

Uğur en son eşine “Seninle göstermelik, kâğıt üzerinde bir boşanma hazırlayalım. Çocuklara da bu konuda telkinde bulunalım. Çevremizden kimseye de söylemeyelim. İleride doğacak sıkıntılardan kurtulmak için çözüm üretelim” diyerek eşini anlaşmalı boşanmaya ikna etti.

Hepşen Uğur, kâğıt üstünde boşandıklarını düşünerek şirket avukatına vekâletname verdi. Avukat Tarık Sönmez, 4 Temmuz 2017 tarihli bir boşanma protokolü hazırladı. Protokol, eşlerin birbirinden herhangi bir taleplerinin olmayacağı hükmünü de içeriyordu. İstanbul Aile Mahkemesi, 17 Temmuz 2017’ye gün verdi. Hepşen Uğur, şirket avukatının hazırladığı protokolü duruşmaya girmeden hemen önce imzaladı. İddiaya göre Avukat Sönmez, Uğur’a “Bu boşanma sadece kağıt üzerinde. Formalite gereği anlaşmalı boşanma protokolü hazırladık. Mahkemede de bu protokolü aynen kabul edelim sonuçta gerçek bir boşanma değil” dedi.



HERHANGİ BİR MAL VARLIĞI TALEBİ OLMADI

Hepşen Uğur mahkemede, protokolü kabul ettiğini söyledi. Uğur, eşinden herhangi bir mal varlığı talebi olmadığını da söyledi. Eşinin soyadını ise kullanmaya devam etmek istediğini söyleyen Uğur, tedbir nafakası da talep etmediğini söyledi. Mahkeme, çifti boşadı. Boşanma kararı sonrası Uğur Ailesi hep birlikte Amerika’nın Orlando kentine gitti. Çocukların eğitimi için bu kentte okul ayarlandı. Ailesi için ABD’de yeni bir ev de alan Hayri Uğur, işlerini de bu ülkeye taşıyacağını söyledi. Uğur, şirket işlerini ayarlamak için 15 gün sonra Türkiye’ye döndü. Ancak bir süre sonra Hepşen Uğur eşine ulaşmakta zorlandı. Durumdan şüphelenen Uğur yaptığı araştırma sonrası, eşinin 5 yıldır gizli ilişki yaşadığı bir kadınla birlikte olduğunu öğrendi; bayram tatilini birlikte geçirdiklerini öğrendi.

Boşanma kararı ile dolandırıldığını öne süren Uğur, boşanma kararı veren mahkemeye bir kez daha başvurdu. Avukatı Maksut Yaşar’ın hazırladığı dilekçede Uğur, eşinin hile kullanarak kendisinden boşandığını, mal kaçırdığını öne sürdü. Mahkeme geçen 14 Şubat’ta yapılan başvurudan 2 gün sonra kararını verdi.

Mahkeme, yargılamanın iadesi talebi ile açılan davada, daha önce verdiği boşanma kararına ilişkin yeni bir ara karar oluşturdu. Ara kararda, çiftin boşanmasının iptali için yargılamanın iadesi davası açıldığı kaydedildi. Kararda, ileride telafisi güç zararların önlenmesi için Nüfus Müdürlüğü'ne yazı yazılması kararı verildi. Anılan yazıda, Hayati Uğur'un nüfus kaydına şerhler düşülmesi talep edildi. Kararın tebliği ve kurumlar arasındaki yazışma süreci devam ederken, Hayri Uğur 10 gün kadar önce Z. Y. ile evlendi. Uğur’un, önceki akşam Mersin’de düzenlenen törenle Y. ile nikâh masasına oturduğu öğrenildi.

HAYRİ UĞUR SOSYAL MEDYADA OLAY OLDU

Filmleri aratmayacak bir senaryoyla eşinden boşanıp sevgilisiyle dünya evine giren ve fotoğraflarını da nispet yaparak sosyal medya hesabından paylaşan Hayri Uğur sosyal medyaya damgasını vurdu. İşte o yorumlardan bazıları...

*insan kimseye güvenemiyor. 29 yillik esini cocuk kandirir gibi kandirmis.
*Adamlık da Hayri Uğur gibi olun
* Bu ne cesarettir yarabbim
* Sen nasıl bir insansın yaa
*Pes! Film senaryosu okuyormuşum gibi oldu

Haberin Devamı