GündemFadıl Akgündüz tahliye kararının ardından cezaevinden çıktı

Fadıl Akgündüz tahliye kararının ardından cezaevinden çıktı

Paylaş
Fadıl Akgündüz tahliye kararının ardından cezaevinden çıktı

Yatırımcıları dolandırdığı iddiasıyla tutuklu yargılanan “Jet Fadıl” lakaplı Fadıl Akgündüz, 21 Aralık 2015 tarihinden beri tutuklu yargılandığı davada tahliye edildi. Tahliye kararının ardından Akgündüz, 21.20 sıralarında tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nden çıktı. Akgündüz’ü kapıda yakınları karşıladı. Yakınlarına sarılan Akgündüz, "Doğu hayat bulacak, Türkiye kalkınacak" dedi

İstanbul Bayrampaşa’daki Caprice Gold ve Maldivler’deki Caprice Maldivler adlı gayrimenkul projelerinde, devre mülk satışı yapılan 349 kişinin dolandırıldığı iddiasıyla tutuklu yargılanan iş adamı Fadıl Akgündüz ile yeğeni Mehmet Salih Obut hakkında tahliye kararı çıktı.


DELİLLERİN BÜYÜK ORANDA TOPLANMIŞ OLMASI...


İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu yargılanan Fadıl Akgündüz ile yeğeni Mehmet Salih Obut’un, yüklenen suçun niteliği, tutuklu kaldıkları süre, alınan bilirkişi raporları, müştekilerin bir kısmının dinlenilmiş olması, delillerin büyük ölçüde toplanması ve karartılma ihtimalinin bulunmamasını göz önüne alarak, tahliyesine hükmetti.




DOĞU HAYAT BULACAK, TÜRKİYE KALKINACAK



Tahliye kararının ardından Akgündüz, 21.20 sıralarında tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nden çıktı. Akgündüz’ü kapıda yakınları karşıladı.
Yakınlarına sarılan Akgündüz , "Doğu hayat bulacak, Türkiye kalkınacak" dedi. Akgündüz ve beraberindekiler daha sonra cezaevinin önünden ayrıldı. (DHA)

YURT DIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI KONULDU


Heyet, bu sanıklar hakkında yurt dışına çıkış yasağından oluşan adli kontrol tedbiri uygulanmasını da kararlaştırdı.


İDDİANAMEDE NELER YER ALIYORDU?


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca hazırlanan iddianamede, Caprice Gold Bayrampaşa ön ödemeli devre mülk ve Caprice Gold Maldivler ön ödemeli devre tatil projeleri kapsamında 349 kişiden para toplandığı ancak sözleşme hükümlerinin yerine getirilmediği belirtiliyordu.

Her iki projenin de tamamlanmadığı, müşterilerin mağdur edildiği ve paralarının geri ödenmediği ifade edilen iddianamede, sanıkların 349 müştekiye yönelik ''nitelikli dolandırıcılık'' suçundan 698 yıldan 2 bin 443'er yıla kadar hapisle cezalandırılması öngörülüyordu.


FADIL AKGÜNDÜZ KİMDİR?


- 1987 yılında açtığı Jet Sürücü Kursu ile iş hayatına giriş yaptı.
- 1995’te Proton’un Türkiye temsilciliğini aldı, Jet-Kent projesine başladı.
- 1998’de Jet-Pa Holding’i kurdu.
- Holding, 2000 yılına kadar Avrupa’daki Türklerden para topladı.
- Yurt dışındaki 14 bin gurbetçiden kâr ortaklığı vaadiyle 230 milyon euro topladı.
- 1999’da 'İmza' marka otomobil üreteceklerini duyurdu. Fabrikanın temeli atıldı.
- 2002’deki genel seçimlerde Siirt’ten bağımsız milletvekili oldu.
- 2003’te yargılanmaya başladı ve hakkında 495 ile 1235 yıl ağır hapis cezası istendi.
- 2003’te cezaevine girdi ve 15 ay hapis yattı. Mayıs 2010’da Caprice Gold projesine başladı.
- 29 Mayıs 2012'de açmayı planladığı tesis yarım kaldı.