Magazin Fedon: 72 yaşındayım ama performansım yerinde

Fedon: 72 yaşındayım ama performansım yerinde

Paylaş
Fedon: 72 yaşındayım ama performansım yerinde

Fedon (72) Kıbrıs Merit Crystal Cove Hotel’de sahneye çıktı. Vokalisti ile romantik şarkılarda yakınlaşan Fedon ''Yaşıma rağmen sahnede performansım yerinde. Bunun sırrı alkış, azim ve sevgi. Seyirci karşısına dersimi çalışıp çıkıyorum'' dedi

Fedon, önceki akşam Kıbrıs Merit Crystal Cove Hotel'de sahneye çıktı. Kendisiyle özdeşleşen Rumca parçalarla programına başlayan Fedon, geceye Türkçe şarkılarla devam etti.

"Siz beni kovana kadar sahnedeyim" diyen Fedon, kadın hayranlarıyla bol bol fotoğraf çektirdi.

Dansçılarının sahnede yaptığı sirtaki şovuna da eşlik eden şarkıcı, sirtaki müziği için "Dünyanın en güzel müzik tonu bu" dedi.

Romantik şarkılarda vokalisti yakınlaşan Fedon, başarısının sırrını şöyle açıkladı: "Sahne performansımın sırrı; alkış, istenmek ve sevgi... 72 yaşındayım; genç değilim yani... Ama halen sahnede performansım yerinde. Bunun sırrı alkış, azim ve sevgi. Seyirci karşısına dersimi çalışıp çıkıyorum'' dedi

FEDON KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

Sanat dünyasında Fedon olarak tanınan Fedon Kalyoncu, 19 Ağustos 1946'da dünyaya gelmiştir. İstanbul’da dünyaya gözlerini açan Fedon'un annesi Ermeni asıllı, babası ise Rum asıllıdır. 1962 yılına kadar eğitim hayatına devam eden Fedon, 1962 yılına gelindiğinde o dönem eğitim gördüğü Zoğrafyon Rum Lisesi'ndeki eğitimini yarıda bırakmayı tercih etmiş ve öğrenimine o yıl son vermiştir.

Daha sonrasında tiyatro ve sinema camiasına katılmış, 1972 senesine kadar bir çok filmde oyunculuk deneyiminde bulunmuştur. Oyunculuk sektöründe kalmaya 1972 senesinden sonra da devam eden Fedon, aynı dönemlerde şarkı söylemeye de başlamış, ses yapısı ve söylediği taverna müzikleriyle çevresinden çokça olumlu tepkiler alan bir isim haline dönüşmüştür. En sonunda 1987 senesinde kendine ait tavernasını, "Zorba Taverna"yı açmıştır.

Sahne şovlarında söylediği Yunan şarkılarla, kırdığı tabaklarla ve kıvrak danslarıyla döneme damgasını vuran isimlerden biri olmuştur. 1991'de profesyonel olarak şarkı söylemeye başlayan Fedon, yine 1991 yılının sonlarına doğru "Senin İçin" ismini verdiği ilk albümünü çıkartmıştır. Türk kültür yapısında yer almayan taverna müziğini Türk insanına sevdiren, üstelik şarkıları da Yunanca söylemesine rağmen sevdiren Fedon; bu yönleri itibariyle özel bir isimdir. Fedon, ülkemizde ilk kez TRT ekranlarına çıkıp Yunanca şarkı söyleyen kişidir.

Fedon'un dedesi olan Kleanti Kalyoncu, Kurtuluş Savaşı dönemlerinde Çanakkale Savaşı'nda Türk cephesi için çatışmış ve bu savaşta şehit düşmüştür. Bu yüzden Fedon, bir şehit torunudur

Fedon, içinde beslediği Mustafa Kemal Atatürk sevgisinden dolayı koluna kalın puntolarla Atatürk'ün imzasını dövme olarak yaptırmıştır.

Fedon, bir kulağına haç şeklinde bir küpe, diğer kulağına ay – yıldız şekillerinin bulunduğu küpe takarak kendi tarzını yaratmaktadır.

Eda Kalyoncu'yla tutkulu bir aşk yaşayıp evlendikten sonra bir erkek ve bir kız çocuğu olmuştur. Kız çocuğunun adı Natalie, erkek çocuğunun adı ise Theo'dur.

FEDON'UN ALBÜMLERİ:

Aşığınım ( 1992 / Ekim)

Bir Kadın Var (1997)

Bir tanem (1997)

Neredesin? (1994 / Haziran)

Senin İçin (1991 / Aralık)

Sevdiklerimizle (2000 / Nisan)

("Sevdiklerimizle" albümü bir toplama albümdür)

Haberin Devamı