Spor Galatasaray Beşiktaş maçı özeti

Galatasaray Beşiktaş maçı özeti

Paylaş
Galatasaray Beşiktaş maçı özeti

Süper Lig'in 31. haftasında şampiyonluk yarışındaki iki ekip, Galatasaray'la Beşiktaş, Türk Telekom Arena'da karşı karşıya geldi. Çok yüksek tempoya sahne olan mücadeleden sarı kırmızılı ekip sahadan Fernando ve Rodrigues'in golüyle 2-0 galip ayrıldı. Bu galibiyetle Galatasaray ligde 66 puanla liderliğe yükseldi

Şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren maçta Galatasaray, Türk Telekom Arena'da Beşiktaş'ı ağırladı haftaya 63 ve 62 puanla giren iki ekipte mutlak galibiyet parolasıyla sahaya çıktı. Nefesleri kesen bir mücadeleye sahne olan karşılaşmadan ev sahibi ekip 2-0'lık skorla 3 puanın sahibi oldu. Ligin bitimine 3 hafta kala Galatasaray tekrar liderliğe yükselmiş oldu.

Beşiktaş'ta Pepe şoku


Galatasaray'da ilk yarıda iki fire


Derbide Tosic kırmızı kart gördü

Galatasaray'dan zafer pozu!

MAÇ ÖZETİ


Galatasaray 2 - 0 Beşiktaş

90.DK: Hakem son düdüğü çaldı. Maç sona erdi.

87.DK:
Fabri, uzun bir şekilde Babel'e pası gönderdi. Denayer'den seken topta Muslera, iyi bir zamanlamayla çıkıp topu kontrol etti.

81.DK: Beşiktaş'ta son oyuncu değişikliği geldi. Oğuzhan Özyakup, Tolgay Arslan yerine oyuna girdi.

76.DK: Talisca, Belhanda'ya yaptığı faul nedeniyle sarı kart gördü.

73.DK: Beşiktaş bu kez sağ kanattan serbest vuruş kazandı. Topun başına yine Quaresma geçiyor.vuruşu barajda kaldı.

71.DK: GOL! Galatasaray Rodrigues'le farkı 2'ye çıkarıyor. Martin Linnes'in getirdiği topta sol kanatta topla buluşan Rodrigues, sağ ayağına çekip şutunu gönderdi ve Fabri'yi mağlup etti.

69.DK: Linnes, Jeremain Lens'ten topu çalıp koşusunu sürdürürken Lens, arkadan faul yaptı.

66.DK: Gomis'in penaltı vuruşu üst direkten döndü

65.DK: Fırat Aydınus, Bafetimbi Gomis'i çekerek yere indiren Dusko Tosic'e kırmızı kart gösterdi!

62.DK: Bir zorunlu değişiklik daha geldi! Beşiktaş'ta sakatlanan Pepe, yerini Vida'ya bıraktı.

61.DK: Rodrigues'in şutunda seken top Feghouli'nin önünde kaldı. Cezayirli futbolcu şut atmakta gecikince Medel araya girdi.



58.DK: Quaresma'nın falsolu ortasında Feghouli topu kornere çıkardı. Kullanılan kornerde Galatasaray savunması başarılı.

56.DK: Talisca, Donk ile girdiği ikili mücadele kendisini yere bıraktı. Fırat Aydınus, o bölgeye gitti ve yardımcısıyla konuşuyor.

53.DK: Beşiktaş çok net bir pozisyondan yararlanamadı. Muslera ile karşı karşıya kalan Ryan Babel'in plase vuruşu kalenin solundan dışarı çıktı.

51.DK: Quaresma, sol çaprazdan harika bir şut çıkardı. Kaleye doğru yönelen topu Muslera inanılmaz çıkarttı! Korner.
Quaresma korner atışını kullanmaya doğru giderken üzerine yabancı maddeler geldi. Kullanılan korner Muslera'nın ellerinde kaldı. Muslera oyunu hemen başlattı.

46.DK: İkinci yarı başladı.

45.DK: İlk yarı sona erdi. Galatasaray 1 - 0 Beşiktaş

Galatasaray'da ilk yarıda iki fire


44.DK: Adriano, Linnes'e yaptığı faulün ardından sarı kart gördü. Beşiktaş'ta sarı kart gören ilk futbolcu Adriano oldu.

44.DK: Belhanda'dan bir top kaybı daha geldi. Faslı futbolcu müsait pozisyonda topu aktaramadı. Beşiktaş hızlı çıkmak istiyor ancak bu sefer Talisca topu kaybetti.

39.DK: Adriano'nun sol kanattan açtığı ortaya Talisca kafa vuruşu yaptı. Top, direğin hemen yanından dışarı çıktı.



36.DK: Beşiktaş'ta oyuncu değişikliği! Sakatlanan Negredo oyuna devam edemiyor. İspanyol golcünün yerine Lens oyunda.

34.DK: Gomis'e atılan topta Beşiktaş savunması kritik bir müdalede bulunuyor. Korner. Kullanılan kornerde Maicon'nun kafa vuruşu Fabri'de kaldı.

30.DK: Beşiktaş iyi kanattan da etkili geliyor. Babel'in pasında orta alanda boş olan Pepe ortasını açtı Top kaleci Muslera'da.

27.DK: Bafetimbi Gomis, ceza sahası dışından topu sağ ayağına çekip şutunu çıkardı. Savunmaya seken top hızını kaybetti ve Fabri de kaldı.

25.DK: Beşiktaş çok tehlikeli geldi! Sol kanada açılan topta Quaresma çapraz pozisyonda çok sert vurdu. İyi yer tutan Muslera, yatarak kurtarış yaptı.

23.DK: GOL! Galatasaray Fernando'yla golü buluyor 1 - 0. Nagatomo'nun sol kanattan yerden açtığı ortaya Fernando, tek vuruş yaptı ve topu ağlara gönderdi.



20.DK: Beşiktaş Negredo'yla maçın en net pozisyonunu yakaladı! Muslera'yla karşı karşıya kalan Negredo'nun aşırtma vuruşu dışarıya gidiyor.

18.DK: Garry Rodrigues'in top kaybı yapmasının ardından Beşiktaş hızlı çıktı. Quaresma'nın ortasında Muslera, Negredo'dan hızlı davrandı ve topu çıkıp aldı.

15.DK: Quaresma'nın sağ kanattan açtığı ortada Alvaro Negredo kafa vuruşunu yaptı. İspanyol forvetin kafa vuruşu, kalenin sağından dışarı çıktı.

13.DK: Gökhan Gönül sağ kanattan ortaladı. Talisca topa gelişine sert vurdu ama bayrak havada ofsayt.

12.DK: Talisca'nın faulünün ardından Sofiane Feghouli yerde kaldı. Kısa süreli sakatlık geçiren Feghouli, şimdi yerinden kalktı.


9.DK: Denayer'in gönderdiği uzun pası Gökhan Gönül taca gönderdi. Pozisyonun devamında defansına yardıma gelen Quaresma, Nagatomo'dan topu çaldı.

8.DK: Bu dakikalarda Galatasaray kendi sahasında pas yapıyor.

4.DK: Galatasaray'da Belhanda orta sahada Medel'e yaptığı müdahale sonrası maçın ilk sarı kartını görüyor. Faslı oyuncu bu sarı kartla Akhisar maçında cezalı duruma düştü.

1.DK: Rodrigues sol kanattan rakiplerinden sıyrıldı ve ceza sahasına kadar ilerledi. Rodrigues topu ayağında biraz fazla açında kaleci Fabri topu kontrol etti

1.DK: Maç başladı. Her iki takıma da başarılar

Galatasaray’dan Elmander’e plaket

Maç öncesi taraftarlar yerlerini aldı


'MAÇIN ÖNEMİ İKİ KAT DAHA ARTTI'


Derbi öncesi Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu. Terim açıklamasında 'Rakiplerin kazanması, ki başka bir şey de beklemiyordum. Maçın önemi daha da arttı. İki takımdan birinin son üç maça daha zayıf bir ortamla girecek. İki takımın oyuncuları da bizler de bu durumu biliyoruz' dedi.


'ÇOK ŞEYİN DEĞERİNİ KAYBETTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM'


Şenol Güneş: Bu röportaja mecbur olduğum için gelmek zorundaydım. Çok şeyin değerini kaybettiğini düşünüyorum. Söyleyeceğim şeylerin önemi yok, teknik yorum yapmayacağım. İki takıma da başarılar diliyorum.


İLK 11'LER BELLİ OLDU

Galatasaray: Muslera, Mariano, Maicon, Denayer, Nagatomo, Donk, Fernando, Feghouli, Belhanda, Rodrigues, Gomis​

Beşiktaş: Fabri, Gökhan, Pepe, Tosic, Adriano, Tolgay, Medel, Quaresma, Talisca, Babel, Negredo

CANLI İZLE! Galatasaray Beşiktaş maçı canlı izle: Derbisi Bein Sports şifresiz izle (29 Nisan 2018)

PEPE SAHADA, CANER SAKAT!


Beşiktaş'ta durumu en çok düşünülen isim Pepe'ydi. Olaylı Fenerbahçe maçında kırmızı kart gören Portekizli futbolcu 1 maç ceza aldı.

Cezasını Akhisarspor ile Süper Lig'de oynanan maçta çeken tecrübeli savunmacı Galatasaray derbisinde forma giyecek. Beşiktaş'ta bu önemli derbi öncesi Caner Erkin'in sakatlığı bulunuyor. Caner'in yerine o bölgede teknik direktör Şenol Güneş Brezilyalı futbolcu Adirano'ya görev verecek.


DERBİNİN KİLİDİ ORTA SAHALAR


Fatih Terim ile çıkışa geçen Donk ve sakatlığını atlatan Fernando, yine en önemli kozlar. 13 maçta yer alan Donk, yüzde 80 pas isabeti, 2.5’luk maç başı hava hakimiyeti ve yüzde 64’lük ikili mücadele kazanma oranıyla oynuyor.

Fernando, yüzde 89’luk pas isabetiyle takımın en iyilerinden. Maç başı top kapmada da 1.6 ile oynayan Brezilyalı, sigorta görevinde.

Beşiktaş’ta da sürekli yükselişte olan Atiba ve Medel, pas oranında ligin en iyileri. Atiba yüzde 93, Medel de yüzde 92’lik pas isabet oranına sahip... İkilinin maç başı top kapması da 1.7 seviyelerinde.



Haberin Devamı