Dünya Gay kulübünde katliam: 50 ölü

Gay kulübünde katliam: 50 ölü

Paylaş
Gay kulübünde katliam: 50 ölü

ABD'nin Florida eyaletinin Orlando kentindeki bir gece kulübünde silahlı saldırı düzenlendi. Orlando polisi silahlı baskında en az 50 kişinin öldüğünü, 53 kişinin de yaralandığını açıkladı

ABD'nin Florida eyaletinin Orlando kentindeki bir gece kulübünde silahlı saldırı düzenlendi. Orlando polisi silahlı baskında en az 50 kişinin öldüğünü, 53 kişinin de yaralandığını açıkladı. Barda bir grup müşteriyi rehin alan saldırgan ise polis tarafından öldürüldü. Saldırının, radikal İslam örgütleri tarafından gerçekleştirilmiş olma ihtimali üzerinde duruluyor.

Haberin Devamı

SALDIRGANIN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Pulse Club adlı gece kulübünde çevreye ateş açan ve içeridekileri rehin alan Afgan asıllı 29 yaşındaki Ömer Sıddık Metin isimli saldırgan polisle girdiği çatışma sonucu öldürüldü. Saldırganın üzerinde herhangi bir patlayıcı maddeye ratlanmazken, bir tüfek ve tabanca ile ölü olarak ele geçirildiği açıklandı.

BARİKAT KURUP MÜŞTERİLERİ REHİN ALDI

Eşcinsellerin gittiği Pulse Club adlı gece kulübüne yönelik saldırının ardından, kimliği henüz açıklanmayan zanlı barın içinde barikat kurarak bir grup müşteriyi rehin aldı.



KONTROLLÜ PATLAMANIN ARDINDAN SALDIRGANIN ÖLDÜĞÜ BİLDİRİLDİ


Dışarıda onlarca itfaiye ve polis aracı beklerken, güvenlik güçleri tarafından yapılan operasyonda, içeride 'kontrollü bir patlama' gerçekleştiği bildirildi.

Polis daha sonra saldırganın öldürüldüğünü, baskında 50 kişinin hayatını kaybettiğini, 53 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Haberin Devamı





'ÜZERİNDE BOMBA VARDI' İDDİASI


Yerel bir kanalın muhabiri Stewart Moore, Twitter'dan saldırganın üzerinde bomba olduğunu yazmıştı.

SALDIRIYI IŞİD ÜSTLENDİ

ABD'nin Florida eyaletinde lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks (LGBTİ) bireylerin gittiği ve 50 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırıyı IŞİD üstlendi.

Terör örgütü IŞİD, kendisine ait Amaq haber ajansı üzerinden yaptığı açıklamayla saldırıyı üstlendiğini duyurdu.

OBAMA'DAN SALDIRI SONRASINDA İLK AÇIKLAMA

ABD Başkanı Barack Obama, Florida'da bir gece kulübüne düzenlenen silahlı baskına ilişkin açıklama yaptı.

ABD'nin Orlando şehrinde gay kulüpte bir kişi etrafa ateş açtı. Güvenlik güçleri tarafından yapılan açıklamada olayda 50 kişinin hayatını kaybettiği 53 kişinin de yaralandığı bildirildi. Rehineler polis operasyon sonrası kurtarıldı. Saldırgan barın içerisinde öldürüldü.

ABD Başkanı Barack Obama saldırıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

FBI saldırıyı bir terör saldırısı olarak soruşturmaktadır. Her türlü çabanın gösterilmesi için terör bağlantısı varsa ortaya çıkarılması emrini verdim.

Haberin Devamı

Bu Amerika'nın herhangi bir yerinde gerçekleşebilirdi. Orlando'nun yanında olacağız. Güvenlik güçlerimiz her gün hayatlarını tehlikeye atarak bu fedekarlıkları yapıyor.

Bu tüm Amerika ve eşcinsel toplum için üzücü bir gün.

Burada saldırgan insanların dostlarıyla bir araya gelmeyi seçtiği bir gece kulübüne saldırdı. Burası sadce bir gece kulübü değil bir dayanışma merkeziydi.