Gündem HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’la görüşen Avukat Levent Pişkin gözaltına alındı

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’la görüşen Avukat Levent Pişkin gözaltına alındı

Paylaş
HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’la görüşen Avukat Levent Pişkin gözaltına alındı

Tutuklu olan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile cezaevinde görüşen Avukat ve HDP İstanbul İl Yöneticisi Levent Pişkin, sabaha karşı İstanbul'daki evinde gözaltına alındı

Bursa Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla gözaltına alınan ve Vatan Emniyet'e götürülen Pişkin’in yarın Bursa’ya gönderileceği öğrenildi.

Sabah 05.00 sıralarında Pişkin’in İstanbul Kurtuluş’taki evine gelen özel harekat polisleri Pişkin’i gözaltına aldıktan sonra odasında bulunan bazı eşyalara el koydu.

KAPATILAN ÖZGÜR HUKUKÇULAR DERNEĞİ ÜYESİ


İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla kapatılan 370 dernek arasında bulunan Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukat Levent Pişkin, Demirtaş’la yaptığı görüşme nedeniyle hedef gösterilmişti. Pişkin’in, Demirtaş ile görüşme planladığı ve mesajlarını Avrupa'da propaganda için kullanılması amacıyla bir Alman dergisine vereceği iddia edilmişti.

DEMİRTAŞ EDİRNE F TİPİ CEZAEVİ'NDE


TBMM’de dokunulmazlıklarının kaldırılmasının ardından, haklarındaki soruşturmalar kapsamında ifade vermeye gitmeyen HDP’lilere yönelik operasyon düzenlenmişti. Gözaltına alınan HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile 7 milletvekili tutuklanmıştı.HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş 4 Kasım'dan bu yana Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuluyor.