Gündem Hollanda krizi büyüyor! Avrupa'nın köpeği

Hollanda krizi büyüyor! Avrupa'nın köpeği

Paylaş
Hollanda krizi büyüyor! Avrupa'nın köpeği

‘İfade özgürlüğü’ ve ‘İnsan hakları’nı ağzından düşürmeyen Avrupa’nın göbeği Hollanda’da önceki gece medeniyet çöktü! Hollanda, Türk bakanlara konulan yasakları protesto edenlere köpekler ve atlarla saldırdı

KONSOLOSLUĞA SOKMADILAR


Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu referandum için önceki gün Rotterdam’a gidecekti. Ancak Hollanda uçuş izni vermemişti. Almanya’da bulunan Aile Bakanı Fatma Betül Kaya da protesto için Rotterdam’a gitmişti. Hollanda, Rotterdam Başkonsolosluğu’nun yolunu kapattı. Ve Bakan’ı konsolosluğa sokmadı.

UTANMAZLIKTA SINIRI AŞTILAR


Protesto için binlerce Türk, Başkonsolosluk yakınında toplandı. Atlı ve köpekli polisler eylemcilere saldırdı. Tazyikli su ve cop kullanıldı. 7 kişi yaralandı. Sokakta 5 saat polis ablukasında bekletilen Bakan Kaya gece yarısı, polis eşliğinde sınır dışı edildi.


BEDELİNİ ÖDEYECEKLER



Cumhurbaşkanı Erdoğan Hollanda'ya sert çıktı: “Neredesin Avrupa Birliği? Avrupa ırkçılığa gidiyor. Siz önce demokrasiyi öğrenin. Hollanda başbakanı ‘Türkiye ile ilişkilerimizi düzelteceğiz’ diyor. Sen dur bakalım, daha bedel ödemedin. Önce atla itle yaptığın saldırının hesabını vereceksin.”

DÜNYA KINAMALI


Dün sabah Türkiye’ye dönen Bakan Fatma Betül Sayan Kaya şunları söyledi: “Acı bir gece yaşadık. Çok kaba ve sert muamele gördük. Bu çirkinliği dünya kınamalı.”

OY PEŞİNDELER


Hollanda’da Favorilerden Başbakan Rutte’nin derdi Wilders’ten oy çalmak. Bu yüzden ırkçı icraatlara imza atan Başbakan Rutte “Türkiye özür istiyorsa, çok bekler. İç siyasetlerini bize karıştırmasınlar” dedi.

REZALET ÜSTÜNE REZALET!


Danimarka Başbakanı Rasmussen de dün “Mevcut gerilimden dolayı Başbakan Binali Yıldırım’a 20 Mart’taki ziyaretini ertelemesini teklif ettim” dedi.

AVRUPA ÇAĞRI YAPTI!


Avrupa Konseyi “Yaşananlar demokrasiye zarar veriyor. Diyalog sağlansın” çağrısı yaptı. Fransa da “Sorumlu ve soğukkanlı davranılmalı” dedi.