Gündem Hüsnü Mahalli hastaneye kaldırıldı

Hüsnü Mahalli hastaneye kaldırıldı

Paylaş
Hüsnü Mahalli hastaneye kaldırıldı

Geçtiğimiz cuma günü tutuklanan gazeteci-yazar Hüsnü Mahalli, Cerrahpaşa Tıp Fakültesine getirildi

Tutuklu bulunan Hüsnü Mahalli'yi tedavi eden doktorlar, sağlık durumuna ilişkin rapor hazırlayacak. Doktorların düzenlediği rapora göre, Mahalli'nin tedavisinin nerede yapılacağı belli olacak.

Doktorlar, Mahalli'nin tam teşekküllü bir hastanede yatması gerektiğine ilişkin bir rapor verirse, tutuklu gazeteci hastaneye sevk edilecek.

"MAHALİ'NİN CİDDİ SAĞLIK SORUNLARI VAR"


Konuya ilişkin gazetecilere bilgi veren CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "Mahali'nin ciddi sağlık sorunları var. Cezaevinde insani tüm ihtiyaçları karşılanıyor ancak tedavisinin o koşularda yapılabilmesi mümkün değil. Bir an önce tam teşekküllü bir hastanede tedavi edilmesi gerekiyor'' dedi.

Hüsnü Mahalli'nin Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde sabah saatlerinde kontrolden geçirildiğini belirten Yarkadaş, "Adalet Bakanlığı, doktorların vereceği rapora göre, gerekli adımı atacaktır. Kamuoyu, Mahalli'nin sağlık durumunu yakından ve kaygıyla takip ediyor'' ifadesini kullandı. Yarkadaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Mahalli'nin avukatı Turan Aydoğan'dan hukuki sürece ilişkin bilgi aldığını, ailesine ise geçmiş olsun dileklerini ilettiğini de ifade etti.


Gazeteci Hüsnü Mahalli tutuklandı