Gündem İstanbul Pendik'te üniversiteye ait servis minibüsünde patlama!

İstanbul Pendik'te üniversiteye ait servis minibüsünde patlama!

Paylaş
İstanbul Pendik'te üniversiteye ait servis minibüsünde patlama!

Pendik'te seyir halindeki özel bir üniversiteye ait servis minibüsünde patlama meydana geldi

Pendik’te seyir halindeki özel bir üniversiteye ait servis minibüsünde patlama meydana geldi.


7 ÖĞRENCİ YARALANDI


Nedeni bilinmeyen patlama sonrası minibüste büyük çapta hasar meydana gelirken 7 öğrenci yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Görgü tanıklarına göre patlama sesinin ardından minibüsten dumanlar yükseldi.

'ÖĞRENCİ GİBİ DAVRANAN BİR KİŞİ...'


İHA'nın haberine göre; Pendik’te meydana gelen patlamaya ilişkin soruşturmayı sürdüren polis ekipleri, ilginç bir bilgiye ulaştı. Polis, Okan Üniversitesi Tuzla Kampüsü’nde öğrenci görünümlü bir kişinin, servis aracına bir çanta bıraktığını belirledi. Şüphelinin araçtan indiğini ancak çantayı bıraktığını belirleyen polis, patlamaya bu çantanın sebep olduğu ihtimaline karşı incelemelerini sürdürüyor. Polis ekipleri, çantayı bırakan öğrenci görünümlü kişinin yakalanması için de çalışmaların sürdürüyor.

PENDİK BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA


Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada, "Olay daha tam net anlaşılmadığı için bir şey söylemek için çok erken. Acele etmemek lazım zaten valilik açıklama yapacak. Olayın bir görgü tanığı yok. Ana yol üstünde bir sonuç görünüyor. Kamera kayıtları, olayın süreci incelenecek. O zaman net bir şey söylemek mümkün. 7 tane yaralı var ama hayati tehlikesi olan ki dedi.

POLİS, EYP İHTİMALİNİ DE DEĞERLENDİRİYOR


Polis ekipleri olay yerinde yaptığı ilk incelemede servis minibüsünde çok sayıda çivi buldu. Ekipler, patlamada el yapımı patlayıcı ihtimalini de değerlendiriyor.

KAZA SONRASI PATLAMA İDDİASI


Diğer bir iddia ise, servis minibüsünün önce kaza yaptığı sonra da patlamanın meydana geldiği belirtiliyor

Olay yerinden ilk görüntüler: