Gündem İşte Nusret hakkında bilinmeyen gerçekler

İşte Nusret hakkında bilinmeyen gerçekler

Paylaş
İşte Nusret hakkında bilinmeyen gerçekler

Dünya basının gündeminde yer almaya devam eden Nusret şimdi de CNN International’ın dikkatini çekti. İşte Nusret’in bulaşıkçılıktan internet fenomeni olmasına kadarki başarı hikayesi

Kendi adını taşıyan restoranda yine kendi tarzıyla pişirdiği etlerle büyük bir üne kavuşan Nusret dünya basının yer alamaya devam ediyor. Daha önce İngiliz komedyen James Corden’ın da tiye aldığı Nusret şimdi de CNN International’ın gündeminde!

Kendine has tuzlama tekniği ile sosyal medyada “Salt Bae” (Tuz adam) olarak fenomen haline gelen Nusret’i n nasıl bu başarıya sahip olduğunu biliyor musunuz? İşte CNN Internatinol’dan Nusret’in ilham verici hikayesi…

NUSRET HAKKINDA BİLİNMEYENLER

Eğer bir gün Nusret’in restoranına giderseniz etinizin nasıl pişmesini istemek yerine sadece “Nusret’e bırakıyorum” diyebilirsiniz. Çünkü Nusret’in etinin lezzeti ve “tuzlama” tekniği ülke ülke yayılmaya devam ediyor.

Peki, okuyup, izlediklerimizin dışında Nusret gerçekte kim? Kısaca Nusret olarak tanınan et ustasının gerçek adı Nusret Gökçe. Düşük gelirli bir aileden gelen Nusret çok küçük yaştan bu yana şef olmanın hayalini kurmuş.

“Kariyerine nasıl başladı?” diye soracak olursanız, çocukken bir restoranda bulaşıkçı olarak işe girmiş ve hiç pes etmeden çalışmış ve çalışmış… Et konusunda kendine güvenen Nusret, kendi tarzında pişirdiği yemekleri müşterilere servis etmek için her fırsatı denemiş. Birkaç denemeden sonra restorana gelen müşterilerle samimi olmuş ve gelen müşteriler Nusret’in spesiyallerinden sipariş etmeye başlamış, bu spesiyallerin namı kulaktan kulağa yayılarak bugünkü restoranı Nusr-Et’in tohumlarını atmış.

Nusret şu an Türkiye’de 6, Birleşik Arap Emirlikleri’nde (Dubai) 1 tane restorana sahip. Özellikle Dubai’deki restoranında Arap Emirlikleri’nin kraliyet ailesi gibi hep elit isimleri misafir eden Nusret’in Avrupa’ya açılmak istediği hatta Londra’da Nusr-Et açmak için en doğru yeri aradığı iddia edildi.

Nusret’in Dubai’deki restoranı diğer restoranlara göre daha özel. Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki bu restoranına kraliyet ailesinin geldiğini de göz önünde bulundurarak, Hugo Boss, Ermenegildo Zegna gibi dünyaca ünlü markaları üniforma olarak giyen garsonlar, masada konuşmama, konuşulanları da taşımama gibi kuralara yükümlüler.

Kendisinin düzenli olarak ziyaret ettiği kesimhanelerden gelen sığırların her birini kişisel olarak teftiş edip üzerlerinde 18 saat çalıştığı biliniyor.



NUSRET SOSYAL MEDYADA NASIL FENOMEN OLDU

Kesimhane ve restoran dışında Nusret tam bir sosyal medya uzmanı. 2.4 milyon takipçisi olan Instagram hesabından hayranlarıyla yazışan, eti marine etmeden tutun tuzlama taktiklerine kadar video paylaşan Nusret’in bu videolarını da ünlüler dahil binlerce kişi paylaşıyor. Amerikalı ünlü şarkıcı Bruno Mars, İngiliz ünlü komedyen James Corden’den sonra şimdi de ülkemizde özellikle erkeklerin hayranı olduğu Amanda Cerny Nusret’i tiye alan bir video paylaştı.