Türkiye (Son Dakika) İzmir'deki 4 kişilik aile katliamında yeni gelişme!

İzmir'deki 4 kişilik aile katliamında yeni gelişme!

Paylaş
İzmir'deki 4 kişilik aile katliamında yeni gelişme!

Aynı aileden 4 kişiyi öldürdü. Hiçbir şey olmamış gibi morga gidip kurbanlarını teşhis etti. Evinde kafasına kurşun sıkan katilin cinayetleri babasının evlenmesini istemediği için işlediği ortaya çıktı

İzmir'i sarsan vahşi cinayetlerin arkasından "aşk" ve "para" çıktı. Aynı aileden 4 kişiyi öldürüp intihar eden Hakan Kılıç'ın, babasının cinayet kurbanı Aysel Aslan'la evlilik hazırlığı yapmasına ve Aslan'ın oğlu Hüseyin Tiryaki'ye düğününde 40 bin lira yardımda bulunmasına kızdığı ve cinayetleri de bu yüzden işlediği öne sürüldü.

SÜREKLİ HALÜSİNASYONLAR GÖRÜYORDU

Yeniasır'dan Fatih Şendil'in haberine göre Hakan Kılıç'ın 4 yıl önce trafik kazasında kaybettiği annesiyle ilgili sürekli halüsinasyonlar gördüğü ve psikolojik sorunları olduğu da ifade edildi. İzmir'in Buca İlçesi'nde Hüseyin Tiryaki, eşi Fadime Tiryaki, annesi Aysel Aslan ile üvey kız kardeşi Behiye Aslan'ın öldürülmesinin ardından vahşetin ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı.

KATİL ZANLISININ BABASIYLA AYSEL ASLAN EVLİLİK HAZIRLIĞI YAPIYORDU

Katil zanlısı Hakan Kılıç'ın emekli matematik öğretmeni olan babası Mustafa Kılıç ile eşini bir yıl önce kaybeden Aysel Aslan'ın evlilik hazırlığı yaptığı öğrenildi. Murtaza Kılıç'ın, Aysel Aslan'ın ilk eşinden olan oğlu Hüseyin Tiryaki'ye 3 ay önce bankadan 40 bin lira kredi çekip "evlilik" yardımında bulunduğu iddia edildi. Bu durumu öğrenen Hakan Kılıç'ın babasıyla tartıştığı ve aralarının da bir süredir açık olduğu öğrenildi. Annesinin 4 yıl önceki ölümünden sonra psikolojik sorunlar yaşadığı belirtilen Hakan Kılıç'ın, cinayetleri de bu nedenle işlediği tehmin ediliyor.

"GEL İLAÇ DAĞITALIM"

Öte yandan vahşi cinayet serisinin ilk kurbanı olan Hüseyin Tiryaki'nin bir süre Hakan Kılıç'ın eczanesinde çalıştığı öğrenildi. Hakan Kılıç'ın, babasıyla arasının açılmasına neden olarak gördüğü Hüseyin Tiryaki'yi olay günü "ilaç dağıtmasına" yardım etmesi için eczaneye çağırdığı, buluştuktan sonra ise öldürdüğü saptandı. Zanlı ilk kurbanı Hüseyin Tiryaki'nin cesedini, Kaynaklar'da ormanlık alana attıktan sonra bu kez Tiryaki'nin ailesinin oturduğu Menderes Caddesi'ndeki eve yöneldi.

KATİLE "HOŞGELDİN" DEDİLER

Güvenlik kamera kayıtlarından da görüntülerine ulaşılan Hakan Kılıç, sağanak yağmur altında şemsiyesiyle kendisini kamufle ederek apartmana girdi. Saat 9.18'de apartmana giren Kılıç, zili çaldı.
Aile tarafından tanınan Hakan Kılıç, içeriye alındı. Eve adım atan Hakan Kılıç, önce belindeki silahı çekerek içerdekileri tehdit etti. Hakan Kılıç, ilk olarak babasıyla evlilik hazırlığında olan anne Aysel Aslan'ı bıçaklayıp öldürdü. Ardından üniversite öğrencisi Behiye Aslan'ı, sonra da evin arka tarafından kaçan üç aylık hamile Fadime Tiryaki'yi bıçakladı. Daha sonra üç kurbanın da öldüğünden emin olmak için boğazlarını kesti. Evde 30 dakika geçiren Hakan Kılıç, yine şemsiyesini açarak büyük bir soğukkanlılıkla olay yerinden ayrıldı.

"BİZİ BİTİRDİ BUNLAR"

Cinayetlerin ardından Hakan Kılıç, iddiaya göre amcası M. Kılıç ile buluşarak eczaneye gitti.
Akşam saatlerinde ise işyerinden ayrılan amcasını telefonla arayıp "Bizi bitirdi bunlar" dedi. Ardından eşi İlknur Kılıç'ı da arayıp "Hakkınızı helal edin. Kızıma iyi bak" dedikten sonra evine giderek yanındaki silahla başına ateş edip yaşamına son verdi. Polis yaptığı araştırmada, Hakan Kılıç'ın 4 kişiyi öldürdüğü kanlı bıçağı otomobilinde koltuğun altında buldu.

"ÖLEN ANNESİNİN HAYALİNİ GÖRÜYORDU"

Hakan Kılıç'ın, 4 yıl önce annesini trafik kazasında kaybettikten sonra psikolojik sorunlar yaşadığı, sık sık onunla ilgili halüsinasyonlar gördüğü ifade edildi.
Vahşi cinayetten staj gördüğü adliyeye gitmek için sabah evden erken çıkarak kurtulan Emrecan Aslan (18), "Katille ve babasıyla aile dostu gibiydik.
Ama Hakan'ın psikolojik soruları vardı. Sık sık annesiyle ilgili halüsinasyon görürdü" dedi. Emrecan Aslan, cinayetin neden işlendiği konusunda bir fikrinin bulunmadığını, ama ağabeyi ile Hakan Kılıç'ın kardeş gibi sırdaş olduklarını, aralarında geçen bir konuşmadan dolayı işlenmiş olabileceğini, bunun da ikisi arasında kaldığını söyledi.



"BİR SEBEP SÖYLEYEMİYORUM"

Hakan Kılıç'ın emekli matematik öğretmeni olan babası Murtaza Kılıç'ın da dün Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu'nda ifadesine başvuruldu.
Baba Kılıç'ın "Bir sebep söyleyemiyorum, çünkü anlam veremiyorum. Aslan ailesini çok seviyordum. Hatta Behiye Aslan'ın okuması için destek bile veriyordum. Hakan bu işi nasıl yaptı, nasıl canına kıydı bilmiyorum" dediği öğrenildi.

AMCA GÖZALTINDA

Soruşturmayı yürüten polis, Hakan Kılıç'ın olaydan sonra eczaneye birlikte gittiği amcası M.Kılıç'ı gözaltına alındı. İfadesine başvurulan amca Kılıç işlemlerin ardından adliyeye sevk edilecek.

"TAVUK BİLE KESEMEZDİ"

Hakan Kılıç'ın eşi Din öğretmeni İlknur Kılıç'ın ise yakınlarına "Benim eşim hayatında tavuk bile kesmemiş biri. Bu işi nasıl yaptı, inanamıyorum" dediği öğrenildi.

"KIZIM ARADA KURBAN OLDU"

İzmir Adli Tıp Kurumu'nda otopsi işlemleri tamamlanan cenazeler dün ailelerine teslim edildi. Hüseyin Tiryaki ile annesi Aysel Aslan ve üvey kız kardeşi Behiye Aslan'ın cenazelerinin ikindi vakti Alaşehir'e bağlı Şahyar Mahallesi'nde toprağa verildi. 3 aylık hamile iken cinayete kurban giden Fadime Tiryaki ise Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Fadime Tiryaki'nin cenazesini almaya gelen ve sinir krizleri geçiren babası Şeref Cambaz, "Ne yaşandığını bilmiyorum. Benim kızım arada kurban oldu" dedi.



Güvenlik kamerası kayıtlarına göre 1 çocuk babası Hakan Kılıç, 3 kadını öldürdüğü evde sadece yarım saat kaldı.

Haberin Devamı