Yaşam Kinoa nedir ve neden kilo vermemize neden olur?

Kinoa nedir ve neden kilo vermemize neden olur?

Paylaş
Kinoa nedir ve neden kilo vermemize neden olur?

Güney Amerikadaki And Dağlarında yetişen ve tarihi İnkalara dayanan kinoa görüntüsü tahıla benzer fakat tahıl değildir. Kinoa pancar ve ıspanak tarzı bitkilere daha yakındır. Güney Amerika halkları tarafından uzun zamandır kullanılan kinoa besin değerinin keşfedilmesi ile birlikte popüler bir gıda olmuştur ve insanlarda kinoa nedir sorusunu uyandırmıştır. Kinoa Nasa tarafından astronotların besin ihtiyacının giderilmesi için kullanılmıştır. Peki Kinoa nedir ve neden kilo vermemize neden olur?

Kinoa nedir?


Her ne kadar görüntüsü tahıllara benzese de kinoa otsu bir bitkidir ve ıspanakgiller familyasındandır. Besleyici ve etli yaprakları olan kinoanın açan çiçekleri zengin besin kaynağı olan tohumlara dönüşür. Kinoanın yenilen kısmı bu küçük tohumlardır. Kinoa nedir, kinoa nasıl kullanılır ve neden önemlidir?

Buğday ve pirinç dünya nüfusunu besleyen 2 temel tahıl türüdür. Vücudun temel protein ihtiyacını karşılayan besinler buğday ve pirinçtir. Pirinç üretimi için oldukça fazla suya ihtiyaç duyulur. Dünya genelindeki su kaynaklarının azalmasıyla ve küresel ısınmayla birlikte pirinç ve buğday üretimi de azalmıştır. Bundan dolayı alternatif bir gıda olarak her türlü topraklarda üretilebilen, su ve gübre problemi olmayan kinoa gündeme gelmiştir.

Ayrıca kinoa tohumu yüksek oranda vitamin, mineral ve lif içerir. Kinoa tohumunda A, B, C, D ve K vitaminleri vardır. Bu zengin içeriğe karşılık kinoa tohumlarında hiç kolesterol yoktur. Bunlar dışında kinoa tohumu magnezyum, demir, çinko, kalsiyum ve fosfor açısından da zengindir. Bu zengin içeriğin insanlar tarafından keşfedilmesiyle kinoa nedir ve kinoa faydaları nelerdir merakı uyanmaya başlamıştır.

Kinoa neden kilo vermemize neden olur?


1. Bunların eşsiz bileşenleri insan metabolizmasını 5 misli hızlandırır ve böylece vücuttaki yağ hücrelerinde kayda değer bir düşüşün gerçekleşmesine katkıda bulunur. Bunun sonucunda da gıdalardaki tüm yağlar herhangi bir çaba gerektirmeden başarılı bir şekilde yakılır ve gıdalardaki besinler korunur.

2. Kinoa karaciğerde yer alan, obeziteye neden olan tüm kötü kolesterolleri yakan maddeler içermektedir.

3. Kinoa hipofiz bezinden büyüme hormonlarının (“gençlik” hormonları) salınmasını teşvik eder. Bu cildin daha genç görünmesini sağlar, yaşlanmayı önler ve uyku kalitesini artırır. İdeal kilo kaybı için (ayda 5-10 kilo) sabahları 250 ml süte karıştırılarak içilmelidir. Kadınlar için 1-2 kaşık ve erkekler için 2-3 kaşık yeterlidir. İdeal olarak bu uygulama yaklaşık iki ay sürmelidir.

Kısa bir süre içerisinde çok kilo kaybedenlerle gerçekleştirilen bir anket söz konusu genç kadınlardan hiç birinin önerilen dozaja uymadığını ve hepsinin bunu 3-5 misliyle aştığını doğruladı! Bu nedenle, kilo kaybı çok daha hızlı olmuştur: Haftada 7-13 kilo sonuçları görünce heyecanlanan bu kadınların pek çoğu buna dur diyememiştir ve bu da ciddi bir kilo kaybıyla sonuçlanmıştır.

Beslenme Enstitüsü, bunun ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceği için aşırı hızlı kilo kaybına karşı uyarmaktadır.
Yeşil kahveye ve diğer kilo kaybı takviyelerine göre Kinoa gerçek bir yağ öldürücüdür. Tekrar tekrar kullanmak isteyeceğiniz bu benzersiz ürün besin takviyesi değildir ve sadece doğal maddeler içerir. Ana maddeler olarak doğal kakao, Goji üzümleri, yeşil kahve ve Ganoderma lucidum özü vardır. Ürün günlük kullanım için uygundur ve hiçbir yan etkisi yoktur.


Kilo vermemize yardımcı olan Kinoa'dan ne yemekler yapılabilir?

Haberin Devamı