Dünya Kudüs karıştı!

Kudüs karıştı!

Paylaş
Kudüs karıştı!

İsrail askerleri, Mescid-i Aksa ve Batı Şeria'da cuma namazı sonrası düzenlenen gösterilere gerçek mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahalede bulunuyor. Olaylarda ölü ve yaralılar olduğu belirtiliyor

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması sonrası bugünü 'Öfke Günü' ilan eden Hamas'tan yeni intifada çağrısı gelirken Kudüs, Gazze ve Batı Şeria'da protestolar başladı.

GERÇEK MERMİ KULLANIYORLAR


Anadolu Ajansı'nın haberine göre İsrail askerleri, Mescid-i Aksa ve Batı Şeria'da cuma namazı sonrası düzenlenen gösterilere gerçek mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahalede bulunuyor.

Birçok dünya ülkesinin tepki gösterdiği kararın ardından, Filistin'de üç gün ulusal öfke günü ilan edilmişti. Ardından Hamas lideri İsmail Haniye, İsrail'e karşı yeni bir intifada çağrısı yaptı ve Ramallah'taki El Fetih yönetimine 'net bir tavır takının' dedi.

BATI ŞERİA VE GAZZE'DE ÇATIŞMALAR


Amerika'nın kararının ardından Batı Şeria ve Gazze Şeridi'ndeki Filistinli göstericilerle İsrailli güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Olayda İsrail güvenlik güçlerinin müdahelesiyle 95 kişinin yaralandığını açıkladı.

Doktorlar yaralananlardan birinin gerçek mermiyle yaralandığı belirtti. İsrail ordusu, 'olası gelişmelere hazırlık' gerekçesiyle Batı Şeria'ya çok sayıda yeni tabur sevk edildiğini duyurdu.

İsrail Emniyet Müdürlüğü, işgal altındaki Doğu Kudüs ve çevresinde ek polisler görevlendirildiğini, polisin protesto gösterilerine müdahale etmeye hazır olduğunu açıkladı.


İKİ KİŞİ ÖLDÜ


AFP haber ajansı Gazze'de polisle göstericiler arasında çıkan çatışmalarda iki kişinin İsrail askerleri tarafından vurularak öldürüldüğünü bildirdi.


Bozdağ'dan Kudüs açıklaması: Artık bölge kriz, kaos ve çatışmalara gebedir


TRUMP'IN KARARI TÜRKİYE'DE DE PROTESTO EDİLİYOR


Türkiye'nin birçok noktasında Amerika Başkanı Trump'ın Kudüs kararı cuma namazının ardından protesto ediliyor. Protesto gösterilerinin en yoğun yaşandığı yerlerden biri de İstanbul'daki Fatih Camii oldu. Fatih Camii'nde toplanan binlerce kişi kararı protesto ediyor.


Fatih Camii'ndeki protesto...

BOZDAĞ'DAN AÇIKLAMA


Öte yandan Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "ABD Başkanı Trump'ın ABD'nin Tel Aviv'deki Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararı, kırılgan da olsa devam eden barış sürecini sona erdirmiştir. Artık bölge barışa değil kriz, kaos ve çatışmalara gebedir" dedi.

Haberin Devamı