Magazin 'Leğen kemiği' lakaplı şarkıcı kimdir?

'Leğen kemiği' lakaplı şarkıcı kimdir?

Paylaş
'Leğen kemiği' lakaplı şarkıcı kimdir?

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında çıkan 'lakabı 'Leğen kemiği' olan şarkıcı kimdir?' sorusu büyük merak uyandırdı

Selçuk Yöntem'in sunduğu Kim Milyoner Olmak İster adlı bilgi yarışmasında çıkan bir soru yine merak uyandırdı.

Soru; Lakabı "leğen kemiği" olan şarkıcı kimdir?

A. Tina Turner

B. Shakira

C. Freddie Mercury

D. Elvis Presley

Cevap: Elvis Presley


ELVİS PRESLEY KİMDİR?



Elvis Aaron Presley (8 Ocak 1935, Tupelo, Mississippi – 16 Ağustos 1977, Memphis, Tennessee), ABD’li şarkıcı, müzisyen,aktör. Dünya çapında Rock’n Roll’un kralı ya da kısaca kral olarak tanınır. Diğer lakabı olan Elvis The Pelvis ise 1950’li yıllarda kendisine takılmıştır. Böyle söylenmesinin nedeni ise ilginç dansı olduğu kadar argo bir ifade ile o zamanların tutucu toplumunda yakışıklı ve seksi olduğunu ifade etmek amaçlı uygun bir argo söylem daha doğrusu modern bir deyim olmasıdır. Presley’in sahip olduğu en büyük avantajlardan biri ise sesiydi. Zenci ve beyaz tonlarını rahatlıkla kullanabiliyordu. Kilise müziğinden, popüler müziğe;Rock’n Roll’dan Blues tarzına kadar çok çeşitli türlerde eserler verdi. It’s Now or Never gibi opera tarzında yakın parçalar seslendirdi.My Way gibi bazı cover çalışmalarının şöhreti asıllarını dahi geride bıraktı.

Elvis müzikal, cinsel ve politik açıdan her şeyi değiştirdi. Elastik sesi ve vücuduyla hepimize çok şey sundu. Onunla birlikte dünya da değişti. 1950’lerin pop ikonuydu ama 1960’lardakilerin yeteneklerine sahipti. 1970’lerde şöhreti hayranlarıyla kan bağına dönüştürdü. Dünyevileştikçe hayranlarının gözünde tanrılaştı.

Bay Pelvis (leğen kemiği) Elvis’in bir eli blues birikiminde, diğeri rock müziğinin köklerini oluşturan gospel’lardaydı. Omurgasından kıvılcımlarla akan şimşekle bir kuşağın tüm bireylerine elektroşok tedavisi uyguladı. Onları duyarsızlığı reddetmeye çağırdı.


'Hanım iğnesi' ne demek?



Bu soru yarışmaya damga vurdu



Ekonomi mezunu, ekonomi sorusunda elendi!

Haberin Devamı