Dünya Macar kameramanın çelme taktığı mülteci öyle biri çıktı ki...

Macar kameramanın çelme taktığı mülteci öyle biri çıktı ki...

Paylaş
Macar kameramanın çelme taktığı mülteci öyle biri çıktı ki...

Macaristan'da mültecilerin polisten kaçışını görüntüleyen kameramanın küçük bir kız çocuğuna tekme atması ve çocuğu ile birlikte kaçan bir mülteciye çelme takarak düşürmesi tüm dünyada büyük yankı uyandırmıştı. Kadın kameramanın çelme taktığı Suriyeli mülteci teknik direktör çıktı...

7 yaşındaki oğlu Zaid ile birlikte yere düşen Osama Abdul Mohsen'in Suriye 'de teknik direktörlük yaptığı ortaya çıktı. Suriye Premier League takımlarından Al-Fotuwa SC'yi çalıştıran Mohsen'in oğlu Almuhannad Abdul Mohsen olayların ardından oldukça çarpıcı açıklamalarda bulundu.

19 yaşında olan ve annesi 13 yaşındaki kız kardeşi ile Mersin'de yaşayan Almuhannad, "Onlar benim o anda yaşadığım acıyı hayal bile edemezler" diye konuştu. Yaklaşık 10 gündür babasını ve kardeşini göremediğini söyleyen 19 yaşındaki genç , "Suriye'yi terk etmek hepimiz için çok zordu. Ancak roketler ve silahların gölgesinde olmanın yanı sıra elektrik, su olmadığı gibi okula da gidemiyorduk. Pek çok kişinin rüyası profesyonel futbol oynamaktır. Babam da Almanya'ya ulaşmak istiyordu. Biz daha iyi bir hayat umut ettik ancak Türkiye , Suriyeliler için çok zor" ifadelerini kullandı. (Hürriyet)

Haberin Devamı