Dünya Mark Zuckerberg 11 Nisan'da ifade verecek

Mark Zuckerberg 11 Nisan'da ifade verecek

Paylaş
Mark Zuckerberg 11 Nisan'da ifade verecek

Facebook'un CEO'su Marc Zuckerberg'in veri gizliliği skandalının ardından gelen talepler üzerine 11 Nisan'da ABD Kongresi'nde ifade vereceği açıklandı

Sosyal medya devi Facebook, 50 milyon kullanıcıya ait verilerin siyasi danışmanlık şirketlerinin eline geçtiğinin ortaya çıkması sonrası tarihinin en zor günlerini yaşıyor. Son haftalarda ciddi maddi ve manevi kayba uğrayan Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg konu ile ilgili ifade verecek.

Facebook'un kurucusu veri skandalı ile ilgili 11 Nisan'da Kongre'nin 'enerji ve ticaret komisyonu'na ifade verecek.


İNGİLTERE'NİN ÇAĞRISINI KABUL ETMEDİ


Veri skandalının ortaya çıkmasından sonra özür mesajı yayınlayan Zuckerberg İngiltere parlamentosunun ifade çağrısını ise reddetmiş, şirket, İngiltere parlamentosunun sorularını yanıtlamak üzere üst düzey bir yöneticinin bu ülkeye gönderileceğini açıklamıştı.

Veri skandalı haberi ile gündemden düşmeyen Facebook'un değeri bu haberin ortaya çıkmasının ardından milyarlarca dolar düştü. Ancak belki de Facebook'un uğradığı en büyük zarar marka değeri oldu. Zira veri ihlali iddiaları sonucu sosyal medyada başlatılan 'Delete Facebook' (Facebook'u silin) kampanyası uzun süredir gündemden düşmüyor.

Söz konusu kampanyaya 2012 yılında uygulamayı Facebook'a satan WhatsApp'ın kurucusu Brian Acton da destek vermişti.

Haberin Devamı