Magazin Mustafa Keser o slogan için ne dedi?

Mustafa Keser o slogan için ne dedi?

Paylaş
Mustafa Keser o slogan için ne dedi?

Mustafa Keser, Gezi Parkı eylemlerinde duvarlara yazılan "Mustafa Keser'in askerleriyiz" sloganını A Haber'de Şirin Sever'in sunduğu Jurnal'de yorumladı

- Siz bu olaylardan sloganlardan haberdar mıydınız?

Televizyonlardan, arkadaşlardan bizi uyarıp, böyle böyle yazıların olduğunu söylediler. Tabi çıkış nedeninin ne olduğunu bilmiyordum, sonradan öğrendik.

-Nasıl öğrendiniz?


Arkadaşlar aradı, en son gelen bir habere göre bizim esprili kişiliğimizden, sıcak oluşumuzdan kaynaklanan bir de işin iki tarafında da olan, hem dini bütün, gazinosu olan biri olduğum için olabilir. Bizi seçmişler. Türk milletinin mizah yeteneği fazladır

- Rahatsız oldunuz mu?



Ne alaka dedim, benle olayların ne alakası var, ben Gazi Mustafa Kemal miyim? Bu sevecen ve esprili tarafımızdan dolayı, ben demokratik ve adil bir insanımdır. Demokratik tepkide benim ismimi kullanmışlar.

PROTESTO HAK AMA İŞİ TERÖR BOYUTUNA GETİRMEMEK GEREK


- Hassasiyetiniz iyi yönde yani


Bu tür şeyler olabilir insanların demokratik haklarını arayıp protesto etmesi doğal, ben de katılıyorum, ama katılmadığımız şeyler de var bu işi terör boyutuna getirmeden yapılmalı. Sabah 7'de haberleri izliyordum, Taksim'den görüntüler veriliyor, polis ısrarla anons ediyor, protesto grubuna müdahil durum yok, pankartları sökeceğiz, Gezi Parkı'na müdahale etmeyeceğiz demesine rağmen ara sokaklardan ağzında burnunda maske, elinde molotofkokteyli, etrafında fazla kimse de yok, sokağın arasından molotof atıyor. Bu hareket protesto değil, onları ayırmak gerekiyor. Ben insanların demokratik haklarını kullanmasının doğal olduğunu ama bu artık iki ağacın kesilmesi değil, birikmiş bazı konular var. Hükümetimizin yapmış olduğu, ben 60 küsur yaşındayım, hiç ellenmemiş konulara el atmıştır. İş yapılan yerde hata da olur, eksik de olur. Zamanla düzelir.

MEYDANA GİDERSEM İŞİN BAŞINDA OLDUĞUM DÜŞÜNÜLEBİLİR

-Gezi Parkı'na merak edip gittiniz mi? Sizin adınızı da söyleyen bir kitle var.



Gidersem o sloganlara bağlı olarak benim işin başında olduğum düşünülebilir. Ben kitlemle her hafta televizyondan buluşuyorum zaten. Siyaset bana göre değil yani. Sanatçıların siyasete köklü girmesinden yana değilim. O yana baş koyan adam sanatçı tarafını ikinci plana bırakır. Tabi ki görüşü olur ama direk siyaset başkadır. Bazı sanatçıları izliyorum, tamamen hükümetin karşısında, yapılan iyi şeyleri de takdir etmek gerekir. Bu yaşa geldim, ben bir muhalefetin bir kere de iktidara iyi bir şey yaptın dediğini duymadım.

3

Haberin Devamı