Gündem Musul operasyonu durduruldu!

Musul operasyonu durduruldu!

Paylaş
Musul operasyonu durduruldu!

Irak ordusu son günlerde çok sayıda sivilin öldüğü Musul'da DEAŞ'a karşı yürüttüğü operasyonu durdurma kararı aldı

Irak Federal Polisi sözcüsü, sivil ölüm oranının yükselmesinden dolayı Musul'un batısının IŞİD'den alınması için yürütülen operasyonun durdurulduğunu belirtti. Reuters ajansının aktardığına göre sözcü şu ifadeleri kullandı: "Eski Kent'te çok sayıda sivilin hayatını kaybetmesi sonrası planlarımızı yeniden gözden geçirmek için operasyonlara ara vermek zorunda kaldık. Yeni saldırı plan ve taktikleri hazırlama vakti. IŞİD'i oradan çıkarmanın, daha fazla sivil ölümüne yol açmayacağından emin olmamız gerekiyor." dedi.

200 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ


Koalisyon güçlerine ait uçaklarının birkaç gün önce Musul'un El Cedide Mahallesi'nde yaptığı bombardımanda 3 ev içerisinde bulunan 200 sivil hayatını kaybetmişti. Cenazelerin bir kısmının halen harabelerin altında olduğu ifade ediliyor.


Musul’da savaş uçakları bomba yağdırdı: 200'den fazla ölü

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER: ENDİŞE VERİCİ


Irak İnsan Hakları Gözlemevi, Musul'un batısında en az 500 sivile ait cesedin mahalle ve caddelerde mahsur kaldığını açıklamıştı. Birleşmiş Milletler’den bugün yapılan açıklamada, Musul’dan gelen sivil ölümü haberlerinin endişe verici olduğu belirtildi. Irak İnsan Hakları Gözlemevi tarafından açıklanan henüz doğrulanmamış reporlara göre 19 Şubat’tan bu yana Musul’da, Irak ordusu ve koalisyon güçlerinin ya da DEAŞ'ın düzenlendiği saldırılarda 700 civarında sivil öldü.

Musul’u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu 17 Ekim’de başlatılmıştı.


Enkaz altından 81 ceset çıkarıldı


DEAŞ, Musul'da 20 sivili katletti