Kültür - Sanat Özge Özpirinçci, ‘Fi Çi Pi’ dizisinde!
Paylaş
Özge Özpirinçci, ‘Fi Çi Pi’ dizisinde!

Akilah Azra Kohen'in çok satan Fi Çi Pi kitap üçlemesinden uyarlanan aynı isimdeki diziye sürpriz bir isim daha katılıyor

Fi Çi Pi’ye sürpriz bir konuk geliyor.

Başrollerini Serenay Sarıkaya, Mehmet Günsür, Ozan Güven, Berrak Tüzünataç ve Tülay Günal’ın paylaştığı; yapımcılığını Ay Yapım’ın, senaryosunu Nükhet Bıçakçı’nın, yönetmenliğini ise Mert Baykal’ın üstlendiği yapımın ilk 5 bölümüne Özge Özpirinçci konuk olacak.

Özge Özpirinçci, daha önce ‘Melekler Korusun’, ‘Al Yazmalım’, ‘Aramızda Kalsın’ ve son olarak ‘Aşk Yeniden’de rol almıştı.

Fi Çi Pi, 13 bölümden oluşacak ve dizinin her bölümü 60 dakika olacak.


Fi, Çi, Pi üçlemesinin yazarı Akilah Azra Kohen kimdir? Kitaplarının ismi ne anlama gelmektedir? İlk ne zaman yayınlandı?


Türk yazar ve psikolog, Akilah Azra Sarızeybek Kohen 1979 yılında İzmir'de doğdu. Kohen, İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü mezunu olduktan sonra eğitim hayatına Kanada Ottawa Üniversitesi'nde, Üçüncü Dünya Ülkelerine Yardım Ekonomisi bölümü ile devam etti.



Liverpool Üniveristesi'nde Davranış Bilimleri dalında uzmanlık yapan Akilah Azra Sarızeybek Kohen iyi derecede İtalyanca ve İngilizce biliyor.

Asıl adı Azra Sarızeybek olan yazar, Akilah ismini mahlası olarak kullanıyor. 2001 yılında Sadok Kohen ile yaptığı evlilikten sonra 'Kohen' soyadını alan yazar; 2009 yılında bir erkek çocuğu sahibi oldu.


Akilah Azra Kohen 'in Eserleri/Kitapları Nelerdir? Fi-Çi-Pi Üçlemesi Ne Zaman Yayınlandı?




Sanatçının ilk eseri Fİ 2013 yılında, mahlası olan Akilah yazar ismi ile basılmıştır. İkinci ve sonraki basımlar Ağustos 2014 ve sonrasında basılmaya devam edilmiştir. Sloganı "Bu hikayenin sadece inanılamaz tarafları gerçektir" olan kitap 600 sayfa olarak basılmıştır. Yazar, kitabın ismi 'Fİ'nin altın orandan geldiğini ifade ediyor. Fİ'de ihtirası anlattığını söylüyor.

İkinci kitap olan Çi ilk olarak Temmuz 2014'te basılmıştır. Sloganı "İyi bir hikaye asıl bittiğinde başlar" olan kitap 300'ün biraz üzerinde sayfa sayısıyla ilk kitabın neredeyse yarısı uzunluktadır. İnsan enerjisi anlamına gelen Çİ'de, motivasyonunu kaybetmiş bir insanlık anlatılıyor.

Üçüncü ve serinin son kitabı olan Pi 'nin birinci baskısı Temmuz 2015'te 50.000 adet olarak gerçekleştirilmiştir. Sloganı "Bu hikaye burada bitecek ve sen başlayacaksın" olan kitap 700 sayfa olarak basılmıştır.

Çok satanlar listesinden inmeyen Fİ, Çİ, Pİ serisinin başarılı yazarı, psikolog Azra Kohen’in merakla beklenen dördüncü romanı “Aeden”, okurlarıyla buluştu.




Fantastik gerçekçiliğe çok güzel bir örnek olan Aeden, insan yaşamının gelişmesini, insanın daha anlamlı bir varlığa dönüşmesini engelleyen “Normalize edilmiş saçmalıkları” okuru hayrete düşürecek bir gerçekçilik, sürükleyicilik ve heyecanla dile getiren, onaylanmış bilimsel verilere dayandırılarak yazılmış bir roman. Azra Kohen, yeni romanıyla ilgili olarak, “Yaşantımızı etkileyen ama aslında içeriğini bilmediğimiz ve bilirsek hayatımızda fark yaratacak onlarca şaşırtıcı bilgiyi lise öğrencilerinin anlayabileceği şekilde hikayeleştirerek anlatmaya çalıştım. Dilerim hayata katkısı olsun” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı