Gündem Paradise Papers belgeleriyle ilgili Başbakan Yıldırım'dan açıklama

Paradise Papers belgeleriyle ilgili Başbakan Yıldırım'dan açıklama

Paylaş
Paradise Papers belgeleriyle ilgili Başbakan Yıldırım'dan açıklama

Başbakan Binali Yıldırım, Amerika ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi. Yıldırım, çocuklarının off-shore hesabı bulunduğu iddiasına "Bununla beni akılları sıra yıpratmaya çalışıyorlar benim dokunulmazlığım var ama çocuklarımın yok. Buradan davet ediyorum her türlü soruşturma yapılabilir" dedi

İşte Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları...

Türkiye-Amerika ilişkileri konusunda kapsamlı görüşmeler gerçekleştireceğiz. Özellikle ABD Başkanı Uzakdoğu ziyaretinde olduğu için Sayın Pence ile Başkan Yardımcısıyla Türkiye-Amerika arasındaki bütün konuları ele alacağız. İkili ilişkiler başta olmak üzere bölgesel konularda yaşanan gelişmeleri de değerlendirme fırsatı bulacağız. Özellikle Türkiye-ABD arasıdaki Suriye Irak meseleleri FETÖ konusundaki taleplerimiz ve bu konuda bundan sonraki aşama kapsamlı şekilde dile getirilecek. Ayrıca PYD/YPG/DEAŞ ile mücadele konusundan aramızdaki sorunların açıklıkla müttefiklerin hukkuna uygun şekilde ele almayı hedefliyoruz. Vize işlemlerinin ziyaretimiz öncesi sınırlı olarak başlasa da olumlu olarak mütalağa edilebilir.

İşte Başbakan Binali Yıldırım'ın Paradise Papers belgelerindeki iddialara ilişkin tepkisi:



Soru: ABD'den yapılan elçilikten açıklama geldi Gözaltı öncesi güvence verecek mi Türkiye artık?

ABD Büyükelçiliğinn açıklaması üzerine Türk Büyükelçiliği de karşı açıklama yaptı. Açık seçik izah edildi. İki ülke arasında bazı yargılama tutuklama işlemleri var. Her iki ülke de hukuk devleti. ABD'ye güvence vermek gibi bir müzakere hukuk devleti ilkelerine uymaz. Hassasiyetimiz şudur: Bizim 15 Temmuz darbesiyle ilgili bu darbenin arkasında Fethullah Gülen'in olduğu yönünde çok kuvvetli bulgularımız var iadesini istiyoruz. Ayrıca bazı nedenlerle tutuklanan vatandaşlarımızın davalarının görülmesinede endişelerimizin giderilmesini istiyoruz.

Soru:Gülen'in iadesi için dosya hazırlandı mı?

İade konuusnda yapılacak her şey yapıldı. Artık dosya odalara sığmayacak hale geldi. Artık bu kadar dosya yeterli olmuyorsa işin içinde başka iş var... Bu insanın aklına geliyor.

Soru: Malta'da oğullarınızın şirketi var mı? Off shore şirketi iddiası.

Dün bir gazete haber yapıyor off-shore şirketleri var diye. Beni gemi inşa mühendisiyim. Hayatım boyunca gemi işiyle uğraştım siyasete başlayınca işlerimi evlatlarıma bıraktım. Dolayısıyla onlar kendi işlerini yapıyor ben de kendi işimi yapıyorum. İkincisi siyasete başlarken çocuklarıma bir tavsiyem oldu; Devletle hiç bir zaman iş yapmayacaksınız yakınına bile yaklaşmayacaksınız kaynaklarından kullanmayacaksınız. Denizcilik küresel bir iştir. Dünyanın her yerinde şirketler var. Sanki gizli saklı bir iş var gibi benimde fotoğrafımı basarak bir algı oluşturmaya çalışıuyorlar. Bir kişi hakkında ticari faaliyetleri hakkında bilgi almak isterseniz ticaret sicilinin sitesine gier bilgi alırsınız. Bu iddia ilk değil Bu gazete daha önce 2008'de sonra ben belediye başkanı adayıyken gündeme getirdi. Olmadı Mayıs ayında tekrar ısıtıp haber yaptılar. Şimdi aynı haberi büyük bir usulsüzlük bulmuş gibi servis ediyorlar. Bununla beni akılları sıra yıpratmaya çalışıyorlar benim dokunulmazlığım var ama çocuklarımın yok. Buradan davet ediyorum her türlü soruşturma yapılabilir. Biz onurumuzla varız. Vergi verilmiyor diye itham ediyorlar o haberi yaptıklarına benim çocuklarımın şirketi en fazla vergi veren şirket belgesi alıyor. Bunlar ayıp şeylerdir. Bana yerli değil diyenlerin apar topar memleketten kaçanlar olduğunu bilmesi laızm. Bu memleketten kaçıp gitmezsiniz yerlilik millilik böyle olur.

PARADİSE PAPERS (CENNET BAHÇELERİ) BELGELERİ


Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu, geçen yıl off-shore hesapları üzerinden 'vergi cenneti' olarak bilinen bölgelerde mali imkânlardan yararlanarak vergiden kaçınan şirket ve isimleri gösteren Panama Belgeleri'nin ardından dünyanın en güçlü ve zenginlerinin yatırımlarına ilişkin gizli bilgileri "Paradise Papers" (Cennet Bahçeleri) adıyla kamuoyuna açıklamıştı. Belgelerde Başbakan Binali Yıldırım'ın oğulları Erkam Yıldırım ve Bülent Yıldırım'ın şirketlerinin de çıktığı iddia edilmişti.