Türkiye (Son Dakika) Polisin silahından çıkan kurşunla ölen Ömer penaltı kahramanıymış

Polisin silahından çıkan kurşunla ölen Ömer penaltı kahramanıymış

Paylaş
Polisin silahından çıkan kurşunla ölen Ömer penaltı kahramanıymış

İstanbul Esenyurt’ta, önceki gün hırsızlıktan sabıkası bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan ve sağlık kontrolünde polisin silahından çıkan kurşunla başından vurulan lise öğrencisi Ömer Barış Topkara (16) hayatını kaybetti

İstanbul, Sarıyer’de yaşayan Mehmet Rıfat Evyap Lisesi 10. sınıf öğrencisi Ömer Barış Topkara (16) önceki gün yaşıtlarıyla bir mağazanın internet sayfasından beğendikleri kıyafeti almak için Esenyurt’taki bir alışveriş merkezine (AVM) gitti.

Alışveriş yaptıktan sonra çıkarken alarm çaldı. Mağaza çalışanlarının haber vermesi üzerine AVM’ye polis geldi. Polis GBT’lerine baktığı çocuklardan E.S.’nin kaydının olduğu tespit edildi.
Polis tarafından gözaltına alınan 2 çocuk karakola, oradan da sağlık kontrolü için Esenyurt Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Bu sırada birbirlerine kelepçeli olan 2 çocuk kaçmaya başladı.

Polislerin havaya ateş etmesi üzerine duran çocuklar gözaltına alındığı sırada polis memuru H.D.S’nin elindeki tabanca ateş aldı. Topkara, polisin silahından çıkan kurşunla başından vuruldu. Ağır yaralanan Esenyurt Devlet Hastanesi’nde ameliyata alınan Topkara kurtarılamadı.


AYAZAĞA SPOR’UN KALECİSİYDİ


Emekli bir babanın 5 çocuğundan en küçüğü olan Topkara’nın, Ayazağa Spor’un genç takım kalecisi olduğu öğrenildi.


PENALTI KAHRAMANI


Kulüp yayınladığı başsağlığı ilanında, “Penaltı kahramanımızı kaybettik. Ömer Barış Topkara kardeşimizi elim bir kaza sonucu ebediyete uğurladık. Seni hiç unutmayacağız Ömer” diye üzüntülerini belirtti.



CENAZESİNDE GÖZYAŞLARI SEL OLDU


Ayazağa Merkez Camii’nde düzenlenen cenaze töreninde, gencin akrabaları ve futbol oynadığı kulüpten arkadaşları gözyaşlarına boğuldu.


TABUTUNUN ÜZERİNE FORMASI KOYULDU


Ömer Barış Topkara’nın tabutunun üzerine, forması konuldu. Gencin Ayazağaspor’un altyapısında futbol oynadığı belirtildi. Annesi 3 yıl önce kanserden hayatını kaybeden gencin, babası Seyfettin Topkara taziyeleri kabul etti. İkindi vakti düzenlenen cenaze töreninden sonra, cenaze Ayazağa Mezarlığı’nda toprağa verildi.


POLİS VE DİĞER ŞÜPHELİ GENÇ SERBEST


Öte yandan gencin ölümüne neden olan polis memuru H.D.S çıkarıldığı Büyükçekmece Sulh Ceza Mahkemesi’nden adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. olay sırasında Ömer Barış Topkara’nın yanında bulunan diğer hırsızlık zanlısı 16 yaşındaki E.A’nın da mahkemeden serbest bırakıldığı belirtildi.

HALASI ASİYE KÜÇÜKOSMAN: "HEPSİNDEN DAVACIYIM, GEREKEN HER YERE GİDECEĞİM"


Ömer Barış Topkara’nın halası Asiye Küçükosman, "Çocuk okuldan gelmiş. Evden, arkadaşıma gideceğim diyerek çıkmış. Nasıl olduysa, polis bunları yakalamış. Hırsızlık olayı, mont çalmışlar herhalde. Alan o değil. Yanındaki arkadaşı sabıkalıymış. Bunun öyle birşeyi yoktu. Polis yakalıyor. Hastaneye sağlık raporu almaya götürüyorlar. Oradan çocuklar kaçmaya çalışıyor. 200-300 metre kaçıyorlar, Polis yakalıyor. Yakaladıktan sonra çocuğu ensesinden vuruyor. Bize 5-6 saat haber vermediler. Aramasak yine haber vermeyecekler. Hangi zamanda yaşıyoruz. Bu çocuğun kimliği var. Eğer bu çocuk bir hata etmişse, cezasını kanun versin. Polisin onun cezasını vermeye hakkı yok. Sonra bize haber vermeye mecburlar. Eğer bir suçu varsa cezasını kanun verseydi. Hepsinden davacıyım.Gereken yerlere gideceğim" dedi.


KUZENİ ASIM AYDINLI: "ACEMİ POLİSLERE TEHLİKELİ YERLERDE GÖREV VERMESİNLER"


Ömer Barış Topkara’nın teyze oğlu Asım Aydınlı da "Esenyurt, İstanbul’un en tehlikeli yerlerinden biri. 5 aylık bir polis neden böyle bir yerde görev yapar. Böyle acemi polisleri, tehlikeli yerlere vermeleri de bir suçtur. Gencecik bir çocuk gitti. Hiçbirşey onu geriye getiremez" diye konuştu.

Haberin Devamı