Gündem Reina'daki saldırıda ölen yabancıların kimlikleri belli oldu

Reina'daki saldırıda ölen yabancıların kimlikleri belli oldu

Paylaş
Reina'daki saldırıda ölen yabancıların kimlikleri belli oldu

İstanbul Ortaköy'deki Reina'ya düzenlenen hain saldırıda 39 kişi hayatını kaybetmişti. Ölenlerin 2i'ü yabancı uyruklu: 7’sinin Suudi Arabistan, 2’sinin Hindistan, 1’inin Kanada, 1’inin Suriye, 1’inin İsrail, 2’sinin Tunus, 4’ünün Irak, 1’inin Lübnan, 3 ’1'inin Belçika vatandaşı olduğu ortaya çıktı

Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu Başkanlığınca, İstanbul Ortaköy'de, bir gece kulübüne yönelik düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybeden 39 kişiden 38'inin kimlikleri belirlendi.

Kimlikleri tespit edilen, biri Irak, 11'i Türk, biri ise hem Türk hem Belçika vatandaşı olan 13 kişinin cenazesi, Adli Tıp Kurumundaki otopsi ve kimlik tespit işlemlerinin tamamlanmasının ardından ailelerine teslim edildi.

Otopsi işlemleri sona erip kimliği belirlenen 25 yabancı uyruklunun cenazesinin ise ailelerinin Türkiye'ye gelmesinin ardından yarın teslim edileceği belirtildi.

Saldırıda yaşamını yitiren bir kişinin kimlik tespit çalışmaları ise sürüyor.


Reina saldırısını DEAŞ üstlendi


Ortaköy’deki Reina’da düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybeden 39 kişiden 38'inin kimlikleri tespit edildi. Saldırıda ölenlerin 25'i yabancı uyruklu. Hastanelerde 65 yaralı var 4'ü ağır yaralı.

HAYATINI KAYBEDEN YABANCI UYRUKLU VATANDAŞLARIN ÜLKELERİ BELLİ OLDU


Saldırıda hayatını kaybedenlerin kimliklerini belirleme çalışmaları sürerken, ölenler arasında 7 Suudi Arabistan, 4 Irak, 2 Hindistan, 2 Tunus (1'i aynı zamanda Fransa vatandaşı), 3 Lübnan, 1 Kuveyt, 1 Kanada, 1 Belçika, 1 Suriye ve 1 İsrail vatandaşı olduğu belirtildi.

Almanya’dan tatil için gelen gurbetçi saldırıda hayatını kaybetti


Ortaköy’de bir gece kulübünde yaşanan saldırıda hayatını kaybeden Mesut Gürbüz’ün Almanya’dan tatil için geldiği öğrenildi.

Ortaköy’de bir gece kulübünde yaşanan terör saldırısında hayatını kaybedenlerden birin de 28 yaşındaki Mesut Gürbüz olduğu öğrenildi. Turizmci olan ve Almanya’da yaşayan Gürbüz’ün tatil için arkadaşlarıyla İstanbul’a geldiği öğrenildi. Arkadaşlarıyla gittiği gece kulübündeki saldırıda ölen Gürbüz’ün Almanya’da yaşadığı belirtildi.

Eniştesinin Adli Tıp Kurumundan cenazesini teslim aldığı Gürbüz’ün yarın defnedilmek üzere memleketi Sivas’a gönderileceği öğrenildi.

İsim isim Reina'daki saldırıda hayatını kaybedenlerin kimlikleri


İSRAİLLİ 19 YAŞINDAKİ GENÇ KIZ ÖLDÜ



Saldırıda hayatını kaybeden İsrailli kadının adının Leanne Nasser olduğu açıklandı. Reuters, İsrailli Arap Nasser'in 19 yaşında olduğunu bildirdi.

Nasser'in yanındaki üç arkadaşından biri olan Ruaa Mansour'un ise saldırıda yaralandığı bildirildi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı sözcüsü daha önce AFP'ye yaptığı açıklamada, "Yaralanan bir İsrailli kadın hastaneye kaldırıldı. Ancak hayati tehlikesi bulunmuyor. Saldırı sırasında gece kulübünde olan ikinci bir İsrailli kadından ise haber yok" demişti.


BELÇİKA'DAN DA AÇIKLAMA GELDİ



Belçika Dışişleri Bakanı Didier Rynders, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, İstanbul'daki saldırıda hayatını kaybedenler arasında bir Belçika vatandaşının da bulunduğunu duyurdu.

Rynders, kalbinin, hayatını kaybeden Belçika vatandaşının ailesi ve yakınları ile olduğu mesajını verdi. Belçika basınına göre, Reina gece kulübündeki saldırıda yaşamını yitiren kişi, 20 yaşında ve Limburg eyaletinde yaşayan Türkiye kökenli bir genç.

LÜBNANLI BANKACI DA HAYATINI KAYBETTİ



Saldırıda hayatını kaybedenlerden ikisinin Lübnan vatandaşı olduğu açıklandı. Ölen Lübnanlılardan birinin adının Elias Vardini olduğu bildirildi. Diğer hayatını kaybeden Lübnanlı ise 35 yaşındaki bankacı Haykal Mousallem. Bu arada, Lübnan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, saldırıda, milletvekili Estefan Doveyhi'nin kızı Büşra Düveyhi ile Francois Esmar, Nidal Bişravi, Melisa Papalordo'un yaralandığı kaydedildi.

KİMLİĞİ BELİRLENEN YABANCILAR:



DHA'nın haberine göre; saldırıda yaşamını yitiren ve kimliği belirlenen yabancı uyruklu kurbanların isimleri şöyle: Leanne Nasser, Jalal Abbas, Ahmed Saud Alfaoul, Muhammed Saud Alfaoul, Ahmed İsam ve Basma Abourazaq.

SALDIRIDA IRAKLI BİR ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ DE HAYATINI KAYBETTİ


Ortaköy’de gece kulübüne düzenlenen silahlı terör saldırısında Türkiye’ye üniversite okumak için gelen Iraklı Jalal Abbas isimli gencin hayatını kaybettiği belirlendi. Ortaköy’de gece kulübüne düzenlenen silahlı terör saldırısında yaşamını yitirenlerin kimlikleri tespit ediliyor. Kimliği tespit edilenler arasında Irak’tan Türkiye’ye üniversite okumak için gelen bir gencin de olduğu öğrenildi. Iraklı Jalal Abbas isimli gencin Kemerburgaz Üniversitesinde öğrenci olduğu ve yaşanan silahlı saldırıda hayatını kaybettiği tespit edildi.

Kemerburgaz Üniversitesi de açıklama yaptı

Kemerburgaz Üiversitesi'nin resmi Twitter hesabından saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Terör saldırısında yitirdiğimiz herkesin ve üniversitemiz Mimarlık öğrencisi Mustafa Jalal Ahmed Abbas'ın derin üzüntüsünü yaşıyoruz" denildi.

KURBANLARIN ÇOĞU YABANCI


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ortaköy'deki gece kulübünü hedef alan saldırıda hayatını kaybeden 39 kişiden 20'sinin kimliğinin tespit edildiğini, bu kişilerden en az 15'inin yabancı olduğunu açıkladı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ise, "Yabancılar ve Türkler var ama ağırlıklı olarak yabancılar. Farklı farklı milletlerden, Suudi Arabistanlı, Faslı, Lübnanlı, Libyalı, farklı milletlerden vatandaşlar var" dedi.


İsim isim Reina'daki saldırıda hayatını kaybedenlerin kimlikleri


İSTANBUL'DA SON DAKİKA: Reina'da silahlı saldırı: 39 ölü