Gündem Rus Büyükelçi Andrey Karlov'a suikast sonrasında Süleyman Soylu'dan önemli açıklamalar

Rus Büyükelçi Andrey Karlov'a suikast sonrasında Süleyman Soylu'dan önemli açıklamalar

Paylaş
Rus Büyükelçi Andrey Karlov'a suikast sonrasında Süleyman Soylu'dan önemli açıklamalar

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un silahlı saldırı sonucu Çankaya'da öldürülmesi sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklamalarda bulundu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu şunları söyledi:

"SALDIRGAN 2.5 YILDIR GÖREV YAPIYORDU"


Saldırgan 24 Haziran 1994 Aydın söke doğumlu! Manisa Şehsadeler nüfusuna kayıtlı. Söke Cumhuriyet lisesi mezunu. Ve halen Ankara Çevik Kuvvet müdürlüğünde görev yapan ve 2.5 yıldır görev yapan Mevlüt Mert Altıntaş.


"TÜRKİYE-RUSYA İLİŞKİLERİNE YÖNELİK BİR TERÖR EYLEMİ"


1'i yabancı 3 yaralımız var. Yaralılarımızdan birisi ayağından birisi kolundan tedavi altında bulunmaktadır. Bu suikast Türkiye Rusya ilişkilerine yönelik gerçekleştirilmiş bir terör eylemidir. Bu bir provokasyondur! bu acımasız terör eyleminin Türkiye'ye sıkılmış bir kurşun olduğunu ifade etmek istiyorum.

Dışişleri Bakanımız Rusya'ya iner inmez bizi aradı. Savunma Bakanımız da yarın gidecekti. Bilinmelidir ki bu suikast bizi ve ülkemizi derinden üzmüştür. Bu terör olayı ülkemizi derinden yaralamıştır. Tekraren hem Rusya Federasyonu'na dostumuz Rusya halkına ve aynı zamanda kıymetli ailesine baş sağlığı dileklerimizi tekraren iletiyoruz.


Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Gennadiyeviç Karlov Ankara’da silahlı saldırıda hayatını kaybetti



Rus Büyükelçi Andrey Karlov'u öldürenin polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş olduğu ortaya çıktı