Ekonomi Rusya'da 'diplomat krizinin' ardından ruble ve borsa düşüşte

Rusya'da 'diplomat krizinin' ardından ruble ve borsa düşüşte

Paylaş
Rusya'da 'diplomat krizinin' ardından ruble ve borsa düşüşte

Eski bir Rus ajanının zehirlenmesi olayı nedeniyle çok sayıda ülkenin, Rus diplomatları sınır dışı etme kararının ardından Rus rublesi ve Moskova borsası düşüşe geçti

İngiltere'de eski bir Rus ajanın zehirlenmesi olayından Rusya'nın sorumlu tutulması nedeniyle başta ABD olmak üzere çok sayıda Batılı ülkenin Rus diplomatları sınır dışı etme kararı alması sonucu Rus rublesi dolar karşısında yüzde 0,1 değer kaybederek 57,2 seviyesine, avro karşısında da yüzde 0,38 düşerek 71,1'e geriledi.


KÜRESEL RİSK YÜKSEK


Moskova Borsası Endeksi (MICEX) kararın ardından yüzde 0,8 değer kaybederek 2.268 puana gerilerken, RTS endeksi yüzde 0,9 düşüşle 1.250 puana indi.

Analistler, petrol fiyatlarındaki yükselişe rağmen Rusya nezdinde küresel risk algısının yükselmesi nedeniyle borsa ve rublede değer kayıplarının yaşandığını ifade etti.

60 RUS DİPLOMAT SINIR DIŞI EDİLECEK


ABD'li yetkililer ülkede bulunan 60 Rus diplomatın sınır dışı edileceğini ve Seattle'da bulunan Rusya Büyükelçiliği'nin kapatılacağını açıkladı.


Donald Trump 60 Rus diplomat için sınır dışı talimatı verdi

KRİZ BÜYÜYOR


Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk da 14 AB ülkesinin Rus diplomatları sınır dışı etme kararı aldığını duyurmuştu.


UKRAYNA DA 13 RUS DİPLOMATI SINIR DIŞI ETME KARARI ALDI


Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, ajan Sergey Skripal’in zehirlenmesi olayına ilişkin 13 Rus diplomatın ülkesinden sınır dışı edilmesi kararı aldığını açıklamıştı.


Ukrayna da 13 Rus diplomatı sınır dışı etme kararı verdi


AA

Haberin Devamı