Dünya Rusya'da metroda patlama: Ölü ve yaralılar var

Rusya'da metroda patlama: Ölü ve yaralılar var

Paylaş
Rusya'da metroda patlama: Ölü ve yaralılar var

Rusya'da St. Petersburg metrosunda iki patlama meydana geldi. Tüm metro istasyonları kapatıldı. Patlamanın nedeni parça tesirli bomba. Gerçekleştirilen terör saldırsında çok sayıda ölü ve yaralı var. Rus medyasına göre saldırıyı yapan kişinin fotoğrafı ortaya çıktı

Rusya, St. Petersburg kentinde metro istasyonlarına yapılan iki ayrı bombalı saldırıyla sarsıldı.

St. Petersburg metrosunun Sennaya Meydanı ve Teknoloji Enstitüsü istasyonlarında iki ayrı patlama meydana geldi. "Sennaya Meydanı" istasyonundaki patlamanın nedeninin tren vagonuna yerleştirilen parça tesirli bomba olduğu belirtildi.

Etrafı yoğun bir duman tabakasına boğan patlamaların ardından 7 istasyon kapatıldı ve olay yerlerine çok sayıda polisle kurtarma ekibi gönderildi.



'MAKİNİST DAHA ÇOK ÖLÜMÜN ÖNÜNE GEÇTİ'



Rusya Soruşturma Komitesi Sözcüsü Svetlana Petrenko, St. Petersburg metrosundaki patlamanın iki istasyon arasında gerçekleştiğini ve makinistin treni durdurmayarak doğru bir karar aldığını söyledi. Petrenko, St. Petersburg'da gazetecilere yaptığı açıklamada, soruşturmada elde edilen ilk bilgileri paylaştı. Vagona yerleştirilen bombanın tren Sennaya Meydanı ile Teknoloji Enstitüsü arasında hareket halindeyken patladığını aktaran Petrenko, "Makinist treni durdurmayarak doğru bir karar aldı. Trenin istasyona kadar ilerlemesi tahliyeyi kolaylaştırarak, ölü sayısının artmasını engelledi." dedi.

SAĞLIK BAKANLIĞI: 11 ÖLÜ, 45 YARALI


Petrenko, patlamayla ilgili terör saldırısı maddesinden soruşturma başlatıldığını ancak her ihtimalin değerlendirildiğini ifade etti. Bu arada, Rusya Sağlık Bakanı Skvortsova, patlamada 11 kişinin öldüğünü, 45 kişinin yaralandığını söyledi.

İşte patlama sonrası ilk görüntüler:


RUS MEDYASINA GÖRE SALDIRGAN BU KİŞİ


Rus televizyonu REN, terör saldırısını gerçekleştirdiği iddia edilen kişinin fotoğrafını paylaştı.



Terör zanlısının metroda bomba yüklü sırt çantasını bırakıp kaçtığı iddia edildi.


DAEŞ TEHDİT ETMİŞTİ


İki hafta önce yayınlanan bir afişte, terör örgütü DAEŞ'in Rusya'yı tehdit ettiği bildiriliyor. Söz konusu afişte, 'Rusya'yı yakacağız' yazıyordu.



PUTİN'DEN İLK AÇIKLAMA

Patlamalar sonrası Rusya lideri Putin'den ilk açıklama geldi: Terör dahil tüm olasılıklar masada. Halkımızın başı sağolsun.



KRİTİK NOKTALARDA GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILACAK


Rusya Ulusal Anti-Terör Komitesi, "Patlamanın ardından tüm kritik ulaşım merkezlerinde güvenlik önlemleri artırılacak" dedi.

SURİYE'DE DE RUS BÜYÜKELÇİLİĞİNE SALDIRI

Metrodaki saldırının şokunu yaşayan Rusya bir saldırı haberini de Suriye'den aldı. Rusya'nın Şam büyükelçiliğine roketatarlı saldırı düzenlendi!

200 YIL ÇARLIK RUSYA'YA BAŞKENTLİK YAPTI


Avrupa’nın dördüncü büyük şehri olan St. Petersburg, 200 yıl boyunca Çarlık Rusya’nın başkenti oldu. 1703’te Rus çarı Petro tarafından kurulan ve günümüzde 4.879.566 kişilik nüfusa sahip olan St. Petersburg, Rusya’nın ikinci büyük şehri. Rusya'nın kuzeybatısında, Baltık denizi kıyısında UNESCO Dünya Mirası alanı olan Neva Nehri ve 42 ada üzerinde konumlanmış, 55 kanal, 500’e yakın köprüye sahip.

Haberin Devamı