Türkiye (Son Dakika) Sakarya'da hamile anne ve bebeğini katleden 2 cani tutuklandı

Sakarya'da hamile anne ve bebeğini katleden 2 cani tutuklandı

Paylaş
Sakarya'da hamile anne ve bebeğini katleden 2 cani tutuklandı

Sakarya'da hamile anne ve bebeğini vahşice katleden Birol Karacal ve Cemal Bay tutuklanarak cezaevine gönderildiler. Zanlılar, Kaynarca Adliyesi’nden çelik yelekler giydirilerek geniş güvenlik önlemleri altında çıkarılarak özel harekat polisine ait zırhlı araca bindirildi

Hamile kadın ve 10 aylık bebeğini kaçırdılar, ikisini de ormana götürüp öldürdüler!

Cinayet, Sakarya Kaynarca'da işlendi. Kaynarca'da yaşayan Suriyeli Halid Al-Rahmun, fabrikadaki gece mesaisinden sonra evine gitti. Kapı zorlanarak açılmıştı. Halid Al-Rahmun'un 9 aylık hamile eşi Emani Al-Rahmun ve 10 aylık bebeği evde yoktu. Arama çalışması başlatıldı, bu sırada anne ve bebeğinin cenazeleri ormanlık alanda köylüler tarafından bulundu.


ZIRHLI ARAÇLA ADLİYEDEN GÖTÜRÜLDÜLER


Tutuklanan Birol Karacal ile Cemal Bay Kaynarca Adliyesi'nden çelik yelekler giydirilerek geniş güvenlik önlemleri altında özel harekat polisine ait 'akrep' olarak bilinen zırhlı araca bindirildi. Adliyenin önünde bulunan kalabalık araca saldırmaya çalışırken, arbede yaşandı. Jandarma ve çevik kuvvet polisi vatandaşlar ile araç arasında bulunarak saldırıyı önledi. Zanlılar cezaevine götürüldü.

EŞİ VE KARDEŞİ SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ


Sakarya’nın Kaynarca ilçesinde tecavüz edildikten sonra başına taşla vurularak öldürülen Suriyeli hamile kadın ve 10 aylık bebeğinin cenazesi İstanbul Adli Tıp Kurumundan alınarak Sakarya’ya getirildi. Cenazeler morga kaldırılırken kadının eşi ve kardeşi sinir krizi geçirdi.

Kaynarca ilçesi Birlik Mahallesi’nde 9 aylık hamile Emani Al-Rahmun (20) ve 10 aylık bebeği Halaf Al-Rahmun, Birol Karacal ve Cemal Bay isimli şahıslar tarafından kaçırılmış, kaçırıldıktan sonra tecavüz edilmiş sonrasında ise başına taş ile vurularak öldürülmüştü. Hamile kadın ve 10 aylık bebeğinin cansız bedeni, olay yerinde yapılan incelemelerin ardından İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilmişti. Aile yakınları tarafından alınan cenazeler, Adapazarı İlçesinde bulunan Yorgalar Mezarlığı’na getirildi. Yorgalar Mezarlığı morguna kaldırılan cenazelere Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu gelerek eşlik etti. Cenazeler morga kaldırılırken kadının eşi ve kardeşi sinir krizi geçirdi. Sinir krizi geçiren babaya morg önünde bulunan sağlık ekipleri müdahale etti.



Öte yandan, 9 aylık hamile olan Emani Al-Rahmun ve 10 aylık bebeği Halaf Al-Rahmun cenazesi Adapazarı ilçesinde bulunan Orhan Camisi’nde yarın öğlen namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından, Suriye’nin İdlib ilinde toprağa verilecek. Cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in kıldırması bekleniyor.

DOĞUM İÇİN BUGÜN HASTANEYE YATACAKTI

Cemal Bay ve Birol Karacal, Suriyeli kadın ile bebeğini taşla darp ederek öldürdüklerini itiraf etti. Hamile kadına cinayetten önce tecavüz de ettiler. Cenazeler otopsi için Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Hamile olan Emani Al-Rahmun'un doğum için bugün hastaneye yatırılmasının planlandığı öğrenildi.


Cani Cemal Bay

AİLE BAKANI'NDAN TEPKİ

Bu arada Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya cinayete Twitter'dan şu ifadelerle tepki gösterdi: ''Bu vahşeti gerçekleştirenler insan olamaz. Terörün ve barbarlığın ırkı, milliyeti yok. Yaptıklarının cezasını en ağır şekilde çekmeliler."

Bakan Fatma Kaya ''Suriyeli kardeşlerimizi hedef gösterenlerin Suriye'deki zalim rejimden hiçbir farkı yoktur" ifadesini de kullandı.

ADLİYE ÖNÜNDE TOPLANDILAR

Cemal Bay ve Birol Karacal adliyeye sevk edilirken haberi duyan çok sayıda kişi adliye önünde toplandı. Kalabalık, zanlılara tepki göstererek binaya girmek istedi. Polis cop kullanarak kalabalığı dağıttı.

Kaynarca Kaymakamlığı’na vekalet eden Söğütlü Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli de adliye önüne gelerek kalabalığa sakin olmaları uyarısında bulundu. Kaymakam Çiçekli’nin konuşmasının ardından kalabalık sakinleşti.

İŞTE O ANLAR:




Öldürülen Suriyeli Emani Al-Rahmun ve 10 aylık bebeği Halaf Al-Rahmun

KAN DONDURAN OTOPSİ RAPORU

Otopsiden kan dondurucu detaylar çıktı. Otopsi raporuna göre Emani Al-Rahmun'un kafası taş ile ezilmiş durumdaydı. Ayrıca boğazında sıkmadan kaynaklanan bere ve çürüklerin olduğu, iç organlarında da tahribatın olduğu belirlendi.

Milliyet'ten Musa Kesler'in haberine göre 9 aylık hamile olan kadının karnında da sopa izleri tespit edildi. Kadının karnındaki çocuğun bu darbeler sırasında öldüğü değerlendiriliyor. Emani Al-Rahmun'un 10 aylık bebeğinin ise ağzı ve burnu kapatılmak suretiyle boğularak öldürüldüğü tespit edildi.

Al-Rahmun'un ve bebeğinin cenazeleri teslim alındı. Cenazelerin Sakarya'da kılınacak namazdan sonra İdlib'e götürüleceği ve orada defnedileceği öğrenildi.

TUTUKLANDILAR


Anne ve bebeğini öldüren caniler tutuklandı.

Haberin Devamı