Dünya Seyahat masraflarını devlete ödeten Bakan açığa alındı

Seyahat masraflarını devlete ödeten Bakan açığa alındı

Paylaş
Seyahat masraflarını devlete ödeten Bakan açığa alındı

Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull, özel seyahat giderlerini devlete ödeten Sağlık Bakanı Sussan Ley’in açığa alındığını açıkladı

Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull, başbakanlığın resmi internet sayfasından yaptığı yazılı açıklamada, Sussan Ley’in seyahatleriyle ilgili soruşturma başlatıldığını belirterek "Bakanlarımdan yaptıkları işlerde en yüksek standardı beklerim, özellikle de halkın parasını harcarken. Sağlık Bakanı Ley, soruşturma tamamlanana kadar açığa alınmayı kabul etti.’’ ifadelerini kullandı.

SORUŞTURMA SÜRECİNDE MAAŞ ALAMAYACAK

Sussan Ley’in maaş almayacağı soruşturma sürecinde Senatör Arthur Sinodinos, sağlık bakanı olarak görev yapacak.

'O PARAYI ÖDEYECEĞİM'

Bu arada Sussan Ley, seyahat giderlerinden sadece 3 bin 125 dolarının vergi ödeyenlerin yani halkın parası olduğunu ve söz konusu tutarı geri ödeyeceğini söyledi. Hakkındaki diğer suçlamaları kabul etmeyen Sussan Ley, soruşturma sonucunda bakanlık görevine geri döneceğini ifade etti.

SUSSAN LEY NE İLE SUÇLANIYOR?

Sussan Ley, 2013-2015 yılları arasında Gold Coast kentine yaptığı ve yaklaşık 54 bin Avustralya doları tutarındaki harcamaları devlete ödetmekle suçlanıyor. Son 3 yılda Gold Coast’a 20 kez seyahat ettiği belirlenen Ley’in kentte yaklaşık 800 bin dolar değerinde bir apartman dairesi satın aldığı da ortaya çıkmıştı.

Haberin Devamı